İspanya ve Portekiz üst tura zorlanarak çıktı

İspanya ve Portekiz üst tura zorlanarak çıktı

Dünya Kupası B grubunda son maçlar oynandı. Rahat bir şekilde maçlara çıkan İspanya beraberliği, Portekiz de turu son anda kurtardı.

2018 Dünya Kupası’nda grup mücadeleleri sona eriyor. B grubunun son maçları öncesi avantajlı olan İspanya ve Portekiz üst tura tahmin edilenden çok daha zorlanarak çıktı.

İran, 90+2’de karşı karşıya pozisyonda golü bulsa Portekiz’i eleyip ikinci tura adını yazdıran taraf olacaktı.

QUARESMA’NIN TRİVELASI

Saransk’ta oynanan maçta İran’la Portekiz karşı kaşıya geldi. Maç öncesi 4 puanı olan Portekiz’e beraberlik yeterken İran kazanması halinde üst tura yükselen taraf olacaktı. Maç boyu oyun üstünlüğü Portekiz’deydi. Ancak bordo-yeşilli ekip golü 45’inci dakikada Quaresma’nın trivelasıyla buldu ve ilk yarı da Portekiz’in 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İRAN SON ANDA LİDERLİĞİ KAÇIRDI

İkinci yarıda da benzer şekilde giden maçta Ronaldo 51’de Portekiz adına bir penaltı vuruşundan yararlanamadı. Son 10 dakikada temposunu artıran İran 90+3’te VAR yardımıyla kazandığı penaltıdan Ansarifard’la eşitliği sağladı. İran bu golün hemen ardından Taremi ile çok net bir pozisyonu değerlendiremedi ve Portekiz grubu ikinci tamamlayarak bir üst turda Uruguay’ın rakibi oldu. Eğer bu pozisyonda top ağlarla buluşsa İran grubu lider tamamlayacak Portekiz ise turnuvaya veda edecekti.

Taremi, kaçırdığı golden sonra bu tepkiyi verdi.

FAS İKİ KEZ ÖNE GEÇTİ AMA YAKALANDI

İspanya ise son maçında grupta puanı bulunmayan Fas’la Kaliningrad’da karşılaştı. Maç İspanya açısından beklenmedik derecede zorlu geçti. Malatyaspor’un forveti Boutaib 14’te Fas’ı 1-0 öne geçirdi. Ancak İspanya Isco ile 5 dakika sonra bu gole yanıt verdi ve ilk yarı 1-1 berabere tamamlandı.

İkinci yarıda da dirençli oyununu sürdüren Fas, Amrabat’ın 56’ncı dakikada çektiği müthiş şutla öne geçme şansı yakaladı ama top direklerin birleştiği yerden döndü. Fas’ın üstünlük sayısı ise 81’de köşe vuruşundan gelen topa çok iyi yükselerek ağlara yollayan El-Nesyri’den geldi.

İspanya maçın sonunda kurduğu baskıda Aspas’la aradığı golü buldu. Ancak hakemler ilk anda bu pozisyona ofsayt kararı verdi. VAR hakemlerinin devreye girmesiyle pozisyonun ofsayt olmadığı anlaşıldı ve İspanya bu sonuçla yenilgiden kurtulmuş oldu. Bir puan alan matadorlar bu sonuçla grubu lider tamamladı ve ikinci turda Rusya ile eşleşti. (HABER MERKEZİ)

VAR kararı sonucu skorbordda ilan edildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.