IŞİD'in 'savaş bakanı' öldürüldü

IŞİD'in 'savaş bakanı' öldürüldü

Rusya, IŞİD'in yabancı savaşçılarla ilgilenen en üst düzey sorumlusu ile 'savaş bakanı'nın öldürüldüğünü açıkladı.

Rusya, üç yıllık IŞİD kuşatmasının hafta içinde kırıldığı Deyrül Zor kentinin yakınlarında hava saldırısı düzenlendiğini, yeraltındaki bir komuta merkezinde toplantı halinde olan üst düzey örgüt komutanlarının öldürüldüğünü açıkladı. Buna göre, saldırıda dört üst düzey IŞİd komutanı dahil yaklaşık 40 militan öldürüldü.

Bakanlığın Facebook sayfasından yapılan açıklamada, IŞİD komutanlarının Deyrül Zor yakınlarındaki toplantısına dair istihbaratın 5 Eylül’de alındığı, saldırının Su-34 ve Su-35 jetleriyle düzenlendiği belirtildi. Açıklamaya göre, öldürülenler arasında IŞİD’in yabancı savaşçı devşirme faaliyetlerinin başında bulunan Muhammed el Şimali de vardı. Örgütün savaş bakanı olarak bilinen Gülmurad Halimov’un da saldırıda ölümcül yara aldığı, saldırı sonrasında Deyrül Zor’un 20 kilometre güneydoğusuna götürüldüğü ve burada öldüğüne dair kanıtlar bulunduğu belirtildi.

Tajikistan’ın eski elit polis gücü komutanlarından olan ve ABD tarafından eğitilmiş olan Halimov Nisan 2015’te IŞİD’e katılmıştı. Halimov yayınladığı videoda, ülkesinde şeriat yönetimi kurup Rusya ve ABD’ye karşı cihat başlatmak tehdidinde bulunuyordu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.