IŞİD, Irak'ta kaçırdığı Kürt genci öldürdü

IŞİD, Irak'ta kaçırdığı Kürt genci öldürdü

IŞİD militanları, Irak'ta geçen cuma günü kaçırdıkları Beşdar Sefer Muhammed'i öldürdü. Kerkük Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenci olan Muhammed, aynı zamanda yerel güvenlik birimi olan Asayiş'te çalışıyordu.

Irak ve Suriye’de kontrol ettiği topraklardan temizlenen ancak saldırılarını sürdüren IŞİD, Irak’ta geçtiğimiz cuma günü kaçırdığı güvenlik görevlisi Kürt genci öldürdü. Örgüt militanlarının, Beşdar Sefer Muhammed adlı genci, yerel güvenlik birimi olan Asayiş’in çalışanı olduğunu öğrenince öldürdüğü açıklandı.

Erbil merkezli Rudaw sitesinin haberine göre IŞİD geçtiğimiz cuma günü, Mahmur ilçesine bağlı Karaçok Dağı’nın yakınlarında beş genci kaçırdı. Mantar toplamak için gittikleri bölgede pusuya düşürülen gençlerden dördü bırakıldı. Ancak militanlar, Kerkük Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenci de olan Muhammed’in cep telefonunda üniformalı fotoğrafını tespit edince onu öldürdü.

‘GÖRÜNTÜSÜNÜ YAYINLADILAR’

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Mahmur Sorumlusu Reşad Gelali, “Beşdar Sefer Muhammed asayiş çalışanıydı, IŞİD milisleri şehit ettiklerine dair görüntüsünü yayınladılar” dedi.

Gelali, Muhammed’in kaçırılmasını şöyle anlattı: “Geçtiğimiz cuma günü 5 arkadaş trüf mantarı toplamak üzere Karaçok Dağı yamacına gitti. Alireş köyüne yakın bir bölgede öğlen saat iki sularında arkadaş grubu IŞİD mensupları tarafından kaçırılırdı. Bir süre sorguda beklettikten sonra IŞİD dördünü serbest bıraktı. Sadece Sefer Muhammed IŞİD’in elinde kalmıştı.”

Gelali, IŞİD militanlarının Muhammed’in telefonunda üniformalı fotoğrafını gördüklerini anlatarak, “Fotoğraf bölümünde Muhammed’in asayiş üniformasıyla çekilen fotoğrafını görünce diğerlerini serbest bırakmışlar. Olayın üstünden 72 saat geçtikten sonra IŞİD, Muhammed’i şehit etiklerine dair görüntü paylaştı” dedi. (Rudaw)

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.