İşçilerin kolektif sandık seferberliği

İşçilerin kolektif sandık seferberliği

Kürdistan'dan çalışmak için batı illerine gelen işçiler oy kullanabilmek için seferberlik başlattı. Birbirini ikna eden ve kolektif araç kiralayan işçiler, "Patronlar izin verse de vermese de bizler her şeyi göze alarak oyumuzu kullanmaya gideceğiz" diyor

ANTALYA - Antalya'ya gelen mevsimlik tarım işçileri, 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri'nde oylarına sahip çıkacak. Ortaklaştırdıkları imkânlarıyla araç kiralayan işçiler herkese "Oyunuza sahip çıkın" çağrısı yapıyor. Urfa'nın Viranşehir ilçesinde oy kullanacağını söyleyen Leyla İçin, seçimlerin çok önemli olduğunu bu nedenle kiraladıkları araçla memleketine gidip oyunu kullanacağını söyledi. 

'Patron izin verse de vermese de' 

Bütün mevsimlik işçilerin oylarına sahip çıkması gerektiğini kaydeden İçin şunları söyledi: "Kimse bir oydur kullansam ne olacak kullanmasam ne olacak demesin herkes gidip oyunu kullansın. Kim nerede olursa olsun oylarını kullanmak için sandık başlarına gitmeliler. Patronlar izin verse de vermese de bizler her şeyi göze alarak oyumuzu kullanmaya gideceğiz."

'Herkes oyuna sahip çıkmalı'

Antalya havaalanında şoförlük yapan Engin Bingöl, oylarını kullanamayan işçiler için çalışma yaptıklarını söyledi. Bingöl, 3 gün önce yola çıkacaklarını ve kim nerede oy kullanacaksa onları oraya bırakıp sonrada kendi oylarını kullanmaya gideceklerini ifade etti. 

'İşi bırakırız' 

17 kişi olduklarını ve tutukları araçla oy kullanmaya gideceklerini söyleyen işçilerden Veysi Özseç ise "İş yerinde sıkıntı yok gitmezsek en fazla yevmiyemizi yazmazlar. Eğer patronlar bir şey derse hepimiz işi bırakırız" dedi.

'İrademize sahip çıkmalıyız'

Nedim Beke'de Batman, Diyarbakır, Urfa, Antep başta olmak üzere birçok kente yaşayan işçiler ile birlikte araçlar kiraladıklarını ve toplu halde yola çıkıp oy kullanacaklarını söyledi. Beke, "Bu seçimleri iyi değerlendirmek ve barajı geçmek istiyoruz. Çünkü Kürt halkının bir an önce uyanması gerektiğini düşünüyorum. 1000 TL'nin ya da, 500 TL'nin bir önemi yok, irademize sahip çıkmalıyız" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.