İran'dan Müslüman Kardeşler'e destek

İran'dan Müslüman Kardeşler'e destek

ABD Başkanı Donald Trump'ın Müslüman Kardeşler'i 'yabancı terör örgütü' listesine alma planına İran'dan tepki geldi. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif bu girişimi reddettiklerini söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD’nin Müslüman Kardeşler’i terör örgütü listesine alma planına karşı olduklarını söyledi. Zarif, ABD’nin ‘başkalarını terörist olarak damgalayacak bir pozisyonda olmadığını’ söyledi.

Zarif, bir konferans için gittiği Katar’ın başkenti Doha’da, “ABD, başkalarını terör örgütü olarak adlandırmaya başlayacak bir pozisyonda değil ve bu bağlamda ABD’nin her tür girişimini reddediyoruz. ABD bölgedeki en büyük teröristi, İsrail’i destekliyor” dedi.

Amerikan yönetiminin geçen ay İran ordusuna bağlı Devrim Muhafızları’nı terör örgütü listesine alması da Tahran’ın tepkisini çekmişti.

TRUMP NE YAPACAK? 

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump’ın Müslüman Kardeşler örgütünü terör listesine almayı planladığını açıklamıştı. Müslüman Kardeşler’in ABD’nin yabancı terör örgütleri listesine alınmasını, bu örgütle bağlantılı kişilere yaptırım uygulanması anlamına gelecek.

MISIR’DA MURSİ TEK ADAM KARARNAMESİ SONRASI DEVRİLMİŞTİ

Trump’ın bu kararı, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile görüşmesinden sonra almayı gündemine aldığı belirtilmişti. Sisi Mısır’da, Müslüman Kardeşler mensubu Muhammed Mursi’nin bir başkanlık kararnamesi ile tüm yetkileri elinde toplaması ve haftalar süren kitlesel protestolar karşısında geri adım atmaması sonrasında yapılan ancak kanlı bir sürece ve çok sayıda kişinin idamına yol açan askeri darbenin lideriydi.

ABD’nin Ortadoğu’da müttefik, İran’ın ise rakip olduğu Suudi Arabistan liderliğindeki Körfez ülkeleri de Müslüman Kardeşler’i terör örgütü olarak görüyorlar. Körfez ülkeleri ve Mısır, önceki yıl Müslüman Kardeşler’i desteklediği gerekçesiyle Katar’a ambargo kararı almıştı.

TÜRKİYE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ: VAHİM BİR GELİŞME

Türkiye ise dün ABD’nin Müslüman Kardeşleri ‘yabancı terör örgütü’ ilan etmeye hazırlandığı haberlerine tepki göstermişti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Bu son derece vahim bir gelişme olacaktır. Müslüman Kardeşler gibi demokrasiye, hukuka bağlı, her zaman şiddetten uzak durmuş bir organizasyonu, terör örgütü ilan ederseniz o zaman fırsatı ve ortamı DAEŞ gibi terör örgütlerine açmış olacaksınız” demişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.