İran'da ikinci dalga uyarısı: Beş günde iki katına çıktı

İran'da ikinci dalga uyarısı: Beş günde iki katına çıktı

Korona virüsü salgınının en çok etkilediği Ortadoğu ülkesi olan komşu İran'da son dönemde sağlanan başarı, tedbirlerin hafiflemesiyle tersine döndü.

Birçok ülkede korona virüsü salgını nedeniyle alınan önlemler kademeli olarak gevşetilmeye başlamışken, komşu İran’da son günlerde vaka sayısının yeniden artmaya başlaması alarm yarattı. Sağlık Bakanlığı sözcüsü Kianuş Cihanpur, virüsün yayılma hızının yeniden artış eğilimi gösterdiğini açıklayarak halktan sosyal mesafe tedbirlerine uyulmasını istedi.

11 NİSAN’DAN BERİ EN YÜKSEK VAKA SAYISI

Salgının en çok etkilediği Ortadoğu ülkesi konumunda bulunan İran’da, son bir gün içinde tepit edilen vaka sayısı beş gün önce 802’ye kadar inmişti. Ancak bugün 1680 yeni vakanın tespit edilmesiyle, söz konusu sayı dört gün içinde yeniden iki katına çıkmış oldu. 1680 yeni vaka, İran’ın 11 Nisan’dan bu yana bildirdiği en yüksek sayı olarak da kayıtlara geçti.

‘HALKIN BİR KESİMİ TEDBİRLERE UYMUYOR’

Ülkedeki tedbirlerin hafifletilmesi ve camilerin de açılmasıyla eş zamanlı olarak yaşanan bu artış, yetkilileri alarma geçirdi. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Cihanpur bugün düzenlediği basın toplantısında, “Son üç ila dört gündür, ciddi bir artış eğilimine tanık oluyoruz” dedi. Cihanpur, sosyal mesafe tedbirlerinin ciddiye alınmadığına işaret ederek, “Toplumun bir kesiminin özellikle son iki haftada, görünüşe göre tavır değiştirdiği göz önünde bulundurulduğunda, bu yükseliş bir davranışımızdan kaynaklanıyor” diye konuştu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.