İran'da 14 yaşındaki Romina babası tarafından başı kesilerek öldürüldü

İran'da 14 yaşındaki Romina babası tarafından başı kesilerek öldürüldü

İran'da ailesinin erkek arkadaşıyla evlenmesine izin vermemesi üzerine evden kaçan 14 yaşındaki Ashrafi, güvende olmadığını söylemesine rağmen polis tarafından eve gönderildi. Eve döndükten sonra, babası tarafından uykusunda başı kesilerek öldürüldü.

İran’da 14 yaşındaki Romina Ashrafi, babası tarafından uykusunda başı kesilerek öldürüldü. Romina’nın, ailesinin erkek arkadaşıyla evlenmesine izin vermemesi üzerine evden kaçtığı, bulunduktan sonra dönmekten korkutuğunu söylemesine rağmen polis tarafından geri gönderildiği belirtildi.

Haber sitesi Gilkhabar.ir’de yer alan haber göre Romina, babasının 35 yaşındaki erkek arkadaşıyla evlenmesine karşı çıkması üzerine evden kaçtı. Daha sonra, güvende olmadığını söylemesine rağmen polis tarafından bulunduktan sonra evine gönderildi. Geçtiğimiz perşembe günü de, babası tarafından başı kesilerek öldürüldü…

Yerel basın, Romina’nın başını orakla kesen babanın daha sonra cinayeti itiraf ettiğini aktardı.

‘NAMUS CİNAYETLERİNİN NE İLK NE DE SON KURBANI’

İran kadın ve aile işleri eski başkan yardımcısı ve Kadın Haklarını Koruma Derneği’nden Shahindokht Molaverdi, “Romina, namus cinayetlerinin ne ilk ne de son kurbanıdır” dedi. Molaverdi, şöyle devam etti: “Bu tür cinayetler, yasalar caydırıcı olmadığı sürece devam edecek.”

İran İslam Ceza Kanunu’na göre, ‘namus cinayeti’ kapsamında sayılan cinayetlerde, failin bir aile üyesi olması halinde cezai tedbirler azaltılıyor. İran’da cinayet işleyen kişiye idam cezası verilirken, ‘namus cinayetlerinde’ cezai işlemler değişiklik gösteriyor. Bir baba kızını öldürmesi durumunda, üç ila 10 yıl hapis cezası alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.