İran Başkonsolosluğu ateşe verildi

İran Başkonsolosluğu ateşe verildi

Irak’ın güneyindeki Basra kentinde bir grup gösterici, İran’ın Basra Başkonsolosluğu'nu basarak ateşe verdi. Gösterilerde ABD konsolosluğunun da hedef alındığı bildiriliyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre Basra kentinde, birkaç haftadır işsizlik, pahalılık ve yuksek elektrik fiyatlarına karşı süren ve giderek tırmanan gösteriler sırasında bir grup, İran'ın Basra Başkonsolosluğu'nu bastı.

Konsolosluğa giren grup, binayı ateşe verdi. Gösterilerde ABD konsolosluğunun da hedef alındığı bildiriliyor.

Basra'daki gösteriler sırasında daha önce devlet televizyonu ile Şii parti ve milis güçlere ait binalar da ateşe verilmişti.

Irak petrollerinin büyük oranda çıkarıldığı bir kent Basra. Ancak buna rağmen sık sı yaşanan eleikrik kesintiler halkı isyan ettirmiş durumda.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ 

Olaylar üzerine kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Basra Operasyonlar Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada söz konusu yasağın ne zaman kalkacağına dair bilgi verilmedi.

Dışişleri Bakanlığı da Türkiye vatandaşlarına Basra için seyahat uyarısında bulundu.

İRAN SINIR KAPISINI KAPATTI

İran, olayın ardından Irak'la arasındaki Şelamçe Sınır Kapısı'nı kapattı. Irak Dışişleri Bakanlığı'ndan saldırı hakkında yazılı açıklamada geldi. Bakanlık, binanın ateşe verilmesinin üzüntüyle karşılandığını belirterek bu eylemin Irak'ın dünya ile ilişkilerini zedeleyeceğini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmet Mahcup tarafından yapılan yazılı açıklamada, göstericilerin taleplerini anlayışla karşıladıklarını ancak saldırının kabul edilmez olduğu vurgulandı. Göstericileri yabancı heyetlere zarar vermemeye çağıran Mahcup, güvenliğin sağlanmasını istedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.