Irak'taki ABD hedeflerine peş peşe saldırılar

Irak'taki ABD hedeflerine peş peşe saldırılar

ABD Büyükelçiliği ve ABD askerlerinin bulunduğu bazı askeri üslere akşam saatlerinden itibaren füze ve havan topuyla saldırı düzenlendi.

Irak'ın başkenti Bağdat'taki Yeşil Bölge'de bulunan ABD Büyükelçiliği yakınlarına füze saldırısı düzenlendi. ABD askerlerinin kaldığı Beled'deki askeri üsse de füze atılırken, Musul'da da Al-Kindi Askeri Üssü'ne havan mermili saldırı düzenlendiği açıklandı.

Bağdat Yeşil Bölge'de bulunan ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği yakınına, 2 adet füze atıldı. Irak ordusu füzelerin Bağdat'ın yüksek güvenlik önlemleri altındaki Yeşil Bölge ve yakınlarındaki Cedriye mahallesine düştüğünü açıkladı. Saldırının kim tarafından yapıldığına dair bilgi verilmedi. Saldırı sonrası ABD Büyükelçiliği'nde uyarı sirenlerinin çaldığı da belirtildi.

1578160958200-us-embassy.png

Saldırıda can kaybı yaşanmazken, Reuters haber ajansına bilgi veren polis kaynakları 5 kişinin yaralandığını açıkladı.

Saldırı sonrası Yeşil Bölge'nin trafiğe açık olan kapıları güvenlik güçleri tarafından kapatıldı. Patlama sesleri duyulduğu esnada Bağdat semâlarında ABD helikopterleri görüldü.

Irak medyasında yer alan habere göre, ABD askerlerinin bulunduğu Beled Askeri Hava Üssü'ne de füze saldırısı gerçekleştirildi. Beled'deki saldırıya ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi.

İki ayrı bölgedeki füze saldırısının ardından Al Jazeera, Musul'daki Al-Kindi Askeri Üssü'ne de havan topuyla saldırı düzenlendiğini duyurdu. 6 havan topunun isabet ettiği Al-Kindi Askeri Üssü'nde bölgedeki Amerikan askerlerinin bulunduğu ve onların hedef alındığı açıklandı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.