Irak'ta oylar elle sayıldı, yüzde 50 fark çıktı!

Irak'ta oylar elle sayıldı, yüzde 50 fark çıktı!

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi, Kerkük'te elle yeniden sayılan oylarda yüzde 50 oranında fark çıktığını açıkladı. Allavi, 12 Mayıs'ta düzenlenen genel seçimlerin tekrarlanması çağrısında bulundu.

Irak’ta 12 Mayıs’ta düzenlenen genel seçimlerin sonuçlarına ilişkin tartışma sürüyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı da olan İyad Allavi, Kerkük’te oyların itiraz üzerine elle sayılmasıyla yüzde 50 oranında hile tespit edildiğini açıklayarak seçimin tekrarlanmasını istedi.

Irak Ulusal İttifakı Başkanı ve eski başbakanlardan olan Allavi Twitter’da şu ifadeleri kullandı:“Kerkük’te elle sayımda ifşa olan farkın yüzde 50’yi geçmesi, seçimlerdeki sahtekârlığı tasdikledi. Bu, halka karşı işlenen ve gözardı edilemeyecek bir suç. Irak, yeniden seçime.”

Irak’taki seçimlerin ardından özellikle Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden ve Kerkük’ten hile iddiaları yükselmiş, bir dizi noktada oyların elle yeniden sayılmasına karar verilmişti. Yüksek Seçim Kurulu bu yeni sayım sürecinin resmi sonuçlarına dair henüz açıklama yapmış değil.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.