Irak'ta eylemler devam ediyor

Irak'ta eylemler devam ediyor

Irak'ta yolsuzluklara karşı eylemler devam ediyor. Abadi su ve elektrik kaynakları için fon vadetti.

Irak’ta yaklaşık 250 kişilik bir protestocu grubu Zübeyr bölgesinde yer alan petrol sahalarının ana girişinde toplandı. Polis, eylemcilere coplar ve plastik hortumlarla müdahale etti.

Irak’ta eylemler dokuz gün önce başlamıştı. Ülkede hizmetlerin sağlanamaması ve yolsuzluğun devam etmesi halkın öfkesine sebep oluyor . Yerel yetkililer eylemlerin petrol üretimini etkilemediğini petrol sahalarındaki çalışmaların normal seyrinde devam ettiğini söylüyor. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) içinde Irak en çok petrol ihraç eden ikinci ülke.

SEÇİMLERDE DE YOLSUZLUK İDDİASI

Yolsuzluk ve hizmetlerin aksamasıyla ilgili daha önce de şikayetler vardı. 12 Mayıs’ta yapılan seçimlerde mevcut Başbakan Haydar el Abadi ikinci dönemde de iş başında kalma beklentisi içine girmişken yolsuzluk iddiaları gündeme gelince oyların elle sayılmasına karar verilmişti. Devlet televizyonu tarafından canlı yayınlanan bir toplantıda Abadi su ve elektrik kaynakları için bir fon tahsis etmeyi vadetmişti. (Reuters)

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.