Irak hükümeti, ABD'nin ülkedeki çalışmalarını sınırlandırma kararı aldı

Irak hükümeti, ABD'nin ülkedeki çalışmalarını sınırlandırma kararı aldı

ABD'nin ülkedeki çalışmalarını sınırlandıran kararı alındığını açıklayan Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'nin askeri sözcüsü Halaf, ABD'nin öldürdüğü İranlı general Süleymani'yi Bağdat'a taşıyan uçaktaki mürettebatın da sorgulandığını söyledi.

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi’nin Askeri Sözcüsü Abdulkerim Halaf, İranlı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi El Mühendis’in Bağdat’taki ABD saldırısında öldürülmesi sonrası hükümetin, ABD güçlerinin ülkedeki çalışmalarını sınırlandıran bir karar aldığını açıkladı.

Halaf, Süleymani’yi Bağdat’a taşıyan uçaktaki mürettebatın da sorgulandığını aktardı.

Irak Meclisi, ABD güçlerinin Irak’tan çıkarılması konusunu ele almak için yarın olağanüstü oturumla toplanacak.

ABD’NİN IRAK’TA 9 ÜSSÜ VAR

Mart 2003’te Irak’ı işgal eden ABD’nin, bu ülkede bilinen 9 askeri üssü ve yaklaşık 5 bin askeri bulunuyor.

ABD, başkent Bağdat’ta Uluslararası Bağdat Havalimanı’daki Victory Askeri Üssü’nün yanı sıra Taci bölgesinde de eğitim amaçlı Taci Askeri Üssü’ne sahip. Ülkenin batısındaki Enbar’da Habaniyye ve Aynü’l Esed adlı iki askeri üssü daha bulunan ABD, Salahaddin vilayetindeki Beled Hava Üssü’nü de kullanıyor.

Kerkük’teki K1 Askeri Üssü’nün yanı sıra ülkenin ikinci büyük kenti Musul’daki Kayarra (Geyyara) Askeri Üssü ve Erbil’deki Harir Hava Üssü’nde de ABD askerleri bulunuyor. ABD, Erbil’de 2015’ten beri tamamen kontrolüne aldığı Harir Hava Üssü’nü önce pistini genişletip daha sonra aktif şekilde kullanmaya başladı.

ABD’nin Uluslararası Erbil Havalimanı’nında da bir askeri üssü var.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.