İngiltere'den Suriye çıkışı: Hesap sorulmalı

İngiltere'den Suriye çıkışı: Hesap sorulmalı

İngiltere Başbakanı Theresa May'den 'Suriye'de ABD'den gelecek olası bir askeri adıma katılıp katılmayacağı' yönündeki soruya yanıt: Sorumlulardan hesap sorulması gerektiğine inanıyoruz.

Suriye’nin başkenti Şam’ın Duma mahallesinde kimyasal silah kullanıldığı iddialarının ardından Batı dünyası askeri müdahale seçeneğini masadan kaldırmıyor. İngiltere Başbakanı Theresa May, ‘sorumlulardan hesap sorulması gerektiğini’ söyledi.

Suriye yönetimi kimyasal suçlamasını kesin bir dille reddederken, ABD, Fransa ve İngiltere ekseninden sert açıklamalar gelmeye devam ediyor. May, ‘İngiltere’nin ABD’den gelecek olası bir askeri adıma katılıp katılmayacağı’ yönündeki soruya doğrudan yanıt vermekten kaçınsa da, “Sorumlulardan hesap sorulması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

İngiltere Başbakanı, gazetecilerle sohbetinde bu sabah konuyu Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la görüştüğünü, gün içinde de ABD Başkanı Donald Trump ile görüşeceğini söyledi. May, “Duma’da yaşanan, barbarca bir saldırı. Müttefiklerimiz ve ortaklarımızla, sahada ne yaşandığı konusunda birlikte çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Suriye’nin başkenti Şam’daki Doğu Guta bölgesinin Duma ilçesinde kimyasal silah kullanıldığı iddiaları gerilimi tırmandırmıştı. Söz konusu kimyasal saldırı iddiası, Suriye ordusu ile bölgedeki silahlı isyancıların bir tahliye anlaşmasında uzlaşma sağlamak üzere olduğuna dair haberlerden hemen sonra ortaya atıldı.

Suriye yönetimi isyancıları Duma’dan çıkartmak üzereyken ortaya atılan bu iddiayı reddederken, ABD’den askeri müdahale tehdidi gelmişti. Dün gece de, Kıbrıs’ın güneyindeki bir Amerikan savaş gemisinin Suriye’ye doğru harekete geçtiği, Şam yönetiminin en güçlü müttefiki Rusya’nın da olası bir saldırıya karşı hazırlık yaptığı ve gemiyi savaş uçaklarıyla taciz ettiği iddia edilmişti.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.