İngiltere'de silahlı saldırı: 10 yaralı

İngiltere'de silahlı saldırı: 10 yaralı

İngiltere’nin Manchester kentinde yaşanan silahlı saldırıda 10 kişi yaralandı.

İngiltere’nin Manchester kentinde düzenlenen Karayip Karnavalı’nın bitmesinin hemen ardından silahlı saldırı düzenlendiği iddia edildi.

Nedeni henüz bilinmeyen saldırı, kentin Moss Side bölgesinde meydana geldi. Olayda 10 kişinin yaralandığı, yaralıların tamamının hastaneye kaldırıldığı ancak hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

Kentteki yerel basın olayın İngiltere saati ile 02.30 sıralarında yaşandığını yazdı. Polislerin, Moss Side’deki Claremont civarında silah seslerinin duyulmasının ardından olay yerine ulaştığını belirten yerel basın, silahlı saldırının bir terör saldırısı olmayıp karnaval dağılırken katılımcılar arasındaki tartışmaların kavgaya dönüşmesinden kaynaklanmış olabileceğine de dikkat çekiyor.

Manchester polisi konuyu twitter hesabından da duyurdu. Sabah yaşanan silahlı saldırı sonrasında polislerin bölgede devriye görevini sürdürdüğünü belirten yerel polis, olayın nedenine ilişkin bir bilgi vermedi.

Konuyla ilgili ilk resmi açıklama Bölge Polis Şefi Debbie Dooley’den geldi. Yaralıların hastaneye kaldırıldığını ve hiçbirinin hayati tehlikesinin bulunmadığını ifade eden Dooley,  “Olayın tam olarak nasıl gerçekleştiğini henüz bilmiyoruz” dedi. Durumun tam olarak ne olduğunu ve sorumlularının kim olduğunu bulmaya çalıştıklarını söyleyen Dooley, "Olayın yaşandığı bölgede incelemelerimizi sürdürüyoruz" dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.