İngiltere'de evlerini Ukraynalı sığınmacılara açanlara ayda 350 sterlin verilecek

İngiltere'de evlerini Ukraynalı sığınmacılara açanlara ayda 350 sterlin verilecek

Ukraynalı sığınmacılara bürokratik engeller getirmekle suçlanan İngiltere hükümeti yeni bir program açıkladı. Buna göre, sığınmacılara evlerini açanlara ayda 350 sterlin ödenecek.

İngiltere İskan Bakanı Michael Gove, evlerini Rusya'nın saldırılarından kaçan Ukraynalılara açan İngiliz vatandaşlarına ayda 350 sterlin destek sağlanacağını açıkladı. 'Ukraynalılar için Yuva' adı berilen yeni program kapsamında, İngiltere'e akrabası olmayan Ukrayna vatandaşlarının da ülkeye sığınmasına izin verileceği belirtildi.

Buna göre, savaştan kaçanlara en az altı ay boyunca evlerinde bir oda veya veya kalacak başka bir yer sağlayan İngiltere vatandaşlarına ayda 50 sterlin ödeme yapılacak. Yeni program kapsamında, bireyler, yardım kuruluşları ve işyerleri önümüzdeki haftaya kadar açılacak bir internet sitesi üzerinden Ukraynalı sığınmacılara kalacak yer sağlamak için başvuruda bulunacak. 

Karar, İngiltere hükümetinin bir yandan savaşta açıkça Rusya karşıtı bir çizgi benimserken ve gerilimi tırmandırmakla suçlanırken, diğer yandan da sığınmacıları kabul etmekte geç kalmakla suçlanması üzerine alındı. Muhalefetteki partiler, Boris Johnson hükümetine Ukraynalıları ülkeye gelmeden önce vize almak ve biyometrik testler yapmak zorunda bırakması nedeniyle tepki göstermişti. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.