İnce, kendisini konuşan Cnnturk'e bağlandı: Cahil, yanlı, bilgisiz...

İnce, kendisini konuşan Cnnturk'e bağlandı: Cahil, yanlı, bilgisiz...

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, telefonla Hande Fırat'ın sunduğu programa katılarak kendisi hakkında tartışılan 'Muharrem İnce yalnız mı?' konusu hakkında yanıt verdi.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, telefonla CNN Türk’te Hande Fırat’ın sunduğu ‘Gece Görüşü’ programına bağlandı.

Programda İnce’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla daha önce yaşadığı gerilimlerin hatırlatılması ve Fatih Altaylı’nın yazdığı ‘Muharrem İnce yalnız mı?’ yazısının sorulmasına tepki gösteren İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ile sürekli temas halinde olduğunu ve CHP içerisinde seçimler için seferberlik halinde çalıştıklarını belirtti.

İNCE: MEDYANIN HALİNE ACIYORUM

İnce “Ben ‘CHP’nin adayı kim olacak’ sürecinden bu yana gazetecilerin haline üzülüyorum ve acıyorum. Bu kadar aciz, bu kadar bilgisiz, bu kadar yanlı, bu kadar kötü niyetli; yani gerçekten medyanın haline acıyorum,” dedi ve “Bütün dünya basını yanımda. Hepsi benimle röportaj yapıyor. Türk basını ise görmezden geliyor. Esas yalnız olan Türk basını” ifadelerini kullanarak programın sunucusu Hande Fırat’a tepki gösterdi.

‘GÜLEN USULÜNE UYGUN İSTENMEMİŞ’

İnce, kendisini arayan bir Amerikalı’nın, Türkiye’nin Fethullah Gülen’i usulünce istemediğini de söyledi ve şöyle konuştu:

”24 haziranda cumhurbaşkanı olduğumda yargıyı temizleyeceğiz, bağımsız bir yargı kuracağız dedim.Gülen’i getirteceğimizi söyledim. Amerikalar beni aradı, Fethullah gülenin iadesi için usulüne uygun bir başvuru yapılmadığını söylediler.Buradan sayın Cumhurbaşkanına soruyorum: Fethullah Gülen’in iadesi için usulüne uygun bir başvuru yapılmış mı?”

Hande Fırat’ın ‘Kim bu Amerikalı?’ sorusuna da, “Hande hanım siz gazetecilik yapıyorsunuz, ben milli çıkarlarımızı koruyorum” diyerek yanıt verdi. Ardından telefon görüşmesini sona erdirdi. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.