İl il, ilçe ilçe Dem Parti halk oylaması sonuçları

İl il, ilçe ilçe Dem Parti halk oylaması sonuçları

DEM Parti'nin dün 46 il ve ilçede gerçekleştirdiği halk oylamasında onbinlerce delege oy kullandı. Seçimlerin birçoğu ikinci tura kaldı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart yerel seçimleri kapsamında hazırlıklarını sürdürüyor. DEM Parti, dün belediye eşbaşkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliği için aday gösterilecek isimleri belirlemek için dün 10 il ve bağlı birçok ilçede halk oylamasına gitti. Halk oylamasında onbinlerce delege oy kullandı. Birçok kentte seçimler, aday adaylarının yüzde 50'nin üzerinde oy alamaması nedeniyle ikinci tura kaldı. Bazı kentlerde sayım sabaha kadar devam etti.  

Sandık kurulan kentlerde seçimler şöyle sonuçlandı: 

WÊRANŞAR

Riha'nın Wêranşar (Viranşehir) ilçesinde dün halk oylaması yapıldı. Ancak yüzde 50'i aşan bir aday olmadı. Bugün Fethi Yıldırım Konferans Salonu'nda ikinci tur oylaması yapıldı. 

Kadın adaylardan Dilan Doğan, Ruken Baran lehine adaylıktan çekildi. Böylece seçimin kazananı Ruken Baran oldu. Erkek aday adaylarından Hıdır Oktay ve Fadıl Mendanlıoğlu için yapılan oylamada ise 608 delege oy kullandı. Mendanlıoğlu, oyların çoğunu aldı. Mendanlığlu, eşbaşkan aday adaylarını tebrik ederek, "Birlikte kazanacağız" dedi. 

AKDENİZ

Mersin’in Akdeniz ilçesinde Şah Düğün Salonu’nda ikinci tur seçimleri yapıldı. 7 sandığın kurulduğu oylamada 833 delege oy kullandı. Erkek aday adaylarından Hoşyar Sarıyıldız 417 oyla, kadın aday adaylarından Nuriye Arslan ise 510 oyla seçimi kazanan isimler oldu.  

Oy sayımında konuşan DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, "Türkiye tarihinde bütün partilere örnek olacak değerli bir iş yapıyoruz. Bu konuda ortaya çıkan her türlü sonuç çok kıymetli" dedi. 

GIYADÎN

Agirî'nin Giyadin (Diyadin) ilçesinde erkek aday adayları ikinci turda yarıştı. İkinci tur seçimlerinde Adnan Doğan 107 oy alarak seçimi kazandı. Kadın eşbaşkan adayı merkezi komisyon tarafından belirlenecek.

KOP

Mûş'un Kop (Bulanık) ilçesinde yapılan ikinci tur halk oylamasında Aryan Doğan ve Arafat Kardağı seçildi. 

WAN

Wan'da büyükşehir için dün yapılan ilk turda Neslihan Şedal en fazla oy alan kadın aday  adayı olmuştu. Bugün Mustafa Avcı ve Abdullah Zeydan için yapılan oylama ile ilgili sonuçların ise kısa bir süre sonra komisyon tarafından açıklanacağı belirtildi.

RÊYA ARMÛŞÊ

Seçmen sayısı en fazla olan ilçelerden biri olan Wan'ın Rêya Armûşê (İpekyolu) ilçesinde yapılan ikinci tur oylamasında Canan Uzunay ve Cevdet Altındağ, en yüksek oyu alan aday adayları oldu. 

ELBAK

Wan'ın Elbak (Başkale) ilçesinde ikinci tur seçimleri yapıldı. Seçimlerde en çok oyu Fevzi Caner ve Şengül Polat aldı.  

TUŞBA

Wan'ın Tûşba ilçesinde yapılan ikinci tur seçimlerinde en fazla oyu Hanım Akkoş ve Ümit Keser aldı. 

WESTAN 

Wan'ın Westan (Gevaş) ilçesindeki seçimlerde en çok oyu Bedrettin Dinçer aldı. 

Kadın aday merkezi komisyon tarafından belirlenecek. 

ŞAX 

Wan'ın Şax (Çatak) ilçesinde ikinci tur öncesi Ali Osman Baran’ın aday adaylıktan çekilmesiyle seçimi Reşat Eraslan kazandı. 

Kadın adayın komisyon tarafından belirleneceği belirtildi. 

ERDÎŞ

Wan'ın Erdîş (Erciş) ilçesinde yapılan ikinci turda Güler Temel ve Baran Bilici en fazla oyu alan aday adaylar oldu. 

QELQELÎ

Wan’ın Qelqelî (Özalp) ilçesinde yapılan ilk tur oylamada Ecevit Ceylancı 86, Yakup Hakanöz ise 67 oy aldı. Seçim ikinci tura kalırken, kadın aday komisyon tarafından belirlenecek. 

SERAV

Serav (Saray) ilçesinde yapılan seçimde Davut Acar 140, Nihat Yiğit 60 oy aldı. Acar, aldığı oyla 50+1’i geçerek kazandı. Kadın aday komisyon tarafından belirlenecek. 

EBEX

Wan’ın Ebex (Çaldıran) ilçesinde yapılan ilk tur oylamada Fettah Hasçelik en fazla oyu aldı. Kadın aday daha sonra belirlenecek. 

BÊGİRÎ

Birinci tur seçimlerinin yapıldığı Wan’ın Bêgirî (Muradiye) ilçesinde Barış Yılmaz 39, Hakan Çelik 30 oy aldı. İkinci tura kalan seçimlerde kadın eşbaşkan adayları komisyon tarafından belirlenecek.

PAYÎZAVA

Payîzava (Gürpınar) ilçesinde yapılan seçimde Mehmet Tahir Ertaş 107 oy, Fesih Sönmez 57 oy aldı. Seçim ikinci tura alırken,  kadın aday ise komisyon tarafından belirlenecek.

ARTEMÊRT

Wan’ın Artemêrt (Edremit) belediye eş başkan  aday adayları  Rabia Başak Koç 348, Cemil Komi 349 oy aldı.

Erzirom'un Tatos (Tekman) ilçesinde yapılan ikinci tur seçimlerinde Abdurrahman Sever en fazla oyu alan aday adayı oldu. Kadın aday, komisyon tarafından belirlenecek.   

DEP

Xarpêt’in Dep (Karakoçan) ilçesinde parti binasında ikinci tur seçimleri yapıldı. Aday adayı Cabbar Uğur, oyların çoğunluğunu aldı. 

COLEMÊRG MERKEZ 

Colemêrg merkezde yapılan ikinci tur seçimlerde en yüksek oyu Viyan Tekçe ve Mehmet Sıddık Akış aldı.  

DÊRÎK

Mêrdîn’in Dêrik (Derik) ilçesinde ikinci tur seçimlerini Cengiz Temelli kazandı. Dêrîk'te kadın aday adaylarından Songül Özbahçeci dün ilk tur seçimlerinde 380 oyla seçilmişti.

ŞEMREX

Mêrdîn'in Şemrex (Mazıdağı) ilçesinde yapılan sandık sayımı sonucunda Hamdin Demir 241 oyla, Kudret Uçuk da 303 oyla en çok oy alan isimler oldu.

ARTÛKLU

Artûklu'da en fazla oyu alan aday adayı Mehmet Ali Amak oldu.   

KERBORAN 

Kerboran (Dargeçit) ilçesinde 225 oy alan Asya Gezer ile 170 oy alan Aziz Akın, ön seçimi önde tamamladı.

NISÊBÎN

Nisêbîn'de (Nusaybi) Selahattin Ay ile Gülistan Duran Altuntaş en yüksek oyu alan isimler oldu. Selahattin Ay 643, Gülistan Duran Altuntaş 682 oy aldı.

SÊRT 

Sêrt merkezde bin 78 delege oy kullandı. Kadın aday adaylarından Safiye Alağaş 566 oyla, erkek aday adaylarından Mehmet Kaysi ise 585 oyla en çok oyu alan isimler oldu. 

Seçim sonrası tüm aday adayları birlikte fotoğraf çektirdi. Sandıkta kazanan adaylar, tüm herkese teşekkür etti. Seçim sonrası delegeler ve aday adayları halaya durdu. 

MISIRC 

Sêrt’e bağlı Misirc (Kurtalan) ilçesinde 524 delege oy kullandı. Sadiye Aktin 247 oyla, Ali Rıza Bingöl ise 354 oyla seçilen isimler oldu. 

AGIRÎ MERKEZ

Agirî merkezde kadın aday adaylarından Hazal Aras dün birinci turda seçilmişti. Bugün erkek aday adayları arasında ikinci tur seçimleri yapıldı. Memet Akkuş, en fazla oyu alan aday oldu.  

PANOS

Agirî'nin Panos (Patnos) ilçesinde yapılan ikinci tur seçimlerinde en fazla oyu Rojbin Kartal ve Cabir Tozun aldı.

ÎDIR MERKEZ 

Îdir merkezde yapılan seçimlerde en yüksek oyu Mehmet Nuri Güneş ve Nejla Kum aldı.  

TOZAN 

Îdir'ın Tozan (Tuzluca) ilçesinde erkek aday adaylarının yarıştığı seçimlerin ikinci turunda Yılmaz Korkusuz en fazla oy alan aday oldu. 

Kadın eşbaşkan komisyon tarafından belirlenecek.

HEZEX

Şirnex’in Hezex (İdil) ilçesinde 3 sandıkta 447 delege oy kullandı. İkinci tur oylamasında Doğan Adıbelli 231 oyla en yüksek oyu alan erkek aday adayı oldu. Kadın eşbaşkan adayı daha sonra komisyon tarafından belirlenecek.

ÊLİH

Êlih’te seçim ikinci turunda Mehdi Öztüzün bin 753,  Ferhat Ozan Ataca 524 kadınlardan ise Gülistan Sönük bin 361 Gurbet Doğan 856 oy aldı.  Bu sonuçlara göre Êlih’te en fazla oyu alan aday adayı Gülistan Sönük ile Mehdi Öztüzün oldu.  

ÇEWLÎG

Çewlîg ikinci tur ön seçimleri il binasında yapıldı. Delegelerden alınan oylara göre Cuma Karaaslan 168,  Aydın Burçin ise 190 oy aldı. Buna göre en fazla oy alan aday adayı Aydın Burçin olurken, kadın eşbaşkan adayı merkezi komisyon tarafından belirlenecek. 

NORŞÎN

Bedlîs’in Norşin (Güroymak) ilçesinde yapılan seçimde Mehmet Şirin Öncü en fazla oyu alan aday adayı oldu. Kadın aday ise komisyon tarafından seçilecek. 

XELAT

Bedlîs’in Xelat (Ahlat) ilçesinde yapılan seçimlerde Erkan Akbudak en fazla oyu alan aday adayı oldu. Kadın aday ise komisyon tarafından seçilecek. 

XÎZAN

Bedlîs’in Xîzan (Hizan) ilçesinde yapılan seçimlerde Kerem Oğur en fazla oyu alan aday adayı oldu. 

BAZÎD 

Agirî'nin Bazîd (Doğubayazıt) ilçesinde yapılan seçimlerde Aygül Aşan ve Kenan Alkan en fazla oyu alan aday adayları oldu. 

ERZIROM/XINÛS 

Erzirom'un Xinûs (Hınıs) ilçesinde yapılan seçimde Gülser Eren en fazla oy alan aday adayı oldu. Kadın aday komisyon tarafından belirlenecek.

QEREYAZÎ

Erzirom'un Qereyazî (Karayazı) ilçesinde seçimler ikinci tura kaldı. Sadece erkek aday adaylarının yarıştığı ilçede akşam saatlerinde ikinci tur seçimleri de yapıldı. Fuat Tutkun, en fazla oyu alan aday adayı oldu. 

QEREÇOBAN

Erzirom'un Qereçoban (Karaçoban) ilçesinde seçimlerde en fazla oyu alan aday adayı Kazım Erhan oldu. Kadın aday ise komisyon tarafından belirlenecek.

MÛŞ

Mûş merkezde yapılan ikinci tur seçimlerinde Sırrı Söylemez en fazla oyu alan aday adayı oldu. Kadın adayın komisyon tarafından belirleneceği öğrenildi. 

MILAZGIR

Mûş'un Milazgir (Malazgirt) ilçesinde en fazla oyu alan aday adayları Gülistan Özel ve Ahmet Kenan Türker oldu. 

GIMGIM

Mûş'un Gimgim (Varto) ilçesinde Gıyasettin Aydemir ve Gülbahar Kaya en fazla oyu alan aday adayları oldu. 

HEZO

Hezo (Kozluk) ilçesinde ikinci tura kalan seçimlerde Hülya Öztekin 195, Nazime Avcı 111 oy alırken, Mehmet Reşit Haşimi 157, Nizam Arzık 148  oy aldı. Bu sonuçla Öztekin ile Haşimi en çok oy alan aday adayları oldu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.