İkinci el araç satışına vergi geliyor

İkinci el araç satışına vergi geliyor

AK Parti yasa taslağı hazırladı, ikinci el araç satışından vergi almak için harekete geçildi. Taslağa göre ikinci el satıştan binde 5 vergi alınacak, satış değeri aracın kasko değerinden düşük gösterilemeyecek.

Hükümet, yama tutmayan bütçe için yeni kaynak arayışlarına girdi. İlk göz dikilen alan ise geçen yıl 6 milyon satışın yapıldığı ikinci el araç pazara oldu.

AK Parti tarafından hazırlanan ve yakında TBMM'ye getirilmesi beklenen yasa taslağına göre ikinci el araç satışından binde 5 oranında vergi alınacak. Sözcü'den Taylan Büyükşahin'in haberine göre satış değerinin düşük gösterilmesinin önüne geçmek gerekçesiyle de kasko değerinin altında satış miktarı beyan edilemeyecek.

PANDEMİYLE OTOYA TALEP ARTTI

Korona salgını nedeniyle toplu ulaşımı kullanmak istemeyenlerin artmasıyla, otomobil satışları da arttı. Sıfır araç teminindeki sıkıntı nedeniyle de ikinci el araç pazarı hareketlendi. İkinci el analiz şirketi Cardata'nın Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın "100 bin TL'lik bir araçtan 500 TL yeni vergi alınacak. Ama 300 bin TL'den itibaren fiyatlara kısmi etkisi olacaktır" dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.