İki Rus milyarderden Putin'e çağrı: 'Savaşı durdurun'

İki Rus milyarderden Putin'e çağrı: 'Savaşı durdurun'

Rusya'nın tanınmış iş insanlarından Oleg Deripaska ve Mikhail Fridman, Ukrayna'da barış çağrısında bulundu.

Rusya'nın en zengin isimleri arasında bulunan iki milyarder, Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Ukrayna'daki operasyona son verme çağrısı yaptı. ABD'nin yaptırım listesinde bulunan Oleg Deripaska barış görüşmelerinin bir an önce başlaması gerektiğini söylerken, Ukrayna'nın batısında doğmuş olan Mikhail Fridman yaşananları her iki ülkenin halkı için de bir trajedi olarak niteledi.

'İKİ HALK İÇİN DE TRAJEDİ'

Alfa Group'un kurucularından biri ve 2017'de Rusya'nın en zengin ismi olan Fridman, çalışanlarına gönderdiği mektupta ihtilafın 'Rusya ve Ukrayna'nın asırlardır kardeş olan Slav halkları arasında ayrılık yarattığını' belirtti. "Ben Ukrayna'nın batısında doğdum ve 17 yaşıma kadar orada yaşadım. Annem babam Ukrayna vatandaşı ve en sevdiğim kent olan Lviv'de yaşıyorlar" diyen Fridman şöyle devam etti: "Fakat aynı zamanda hayatımın büyük kısmını Rusya'nın bir vatandaşı olarak, işler kurarak ve onları büyüterek geçirdim. Ukrayna ve Rusya halklarına derinden bağlıyım ve mevcut ihtilafı her ikisi için bir trajedi olarak görüyorum."

'ORTAKLARIMIN DA AYNI DÜŞÜNDÜĞÜNDEN EMİNİM'

Fridman, "Bu kriz hayatlara mal olacak ve asırlardır kardeş olan iki ulusa zarar verecek... Bir çözüm korkutucu derecede uzak görünürken, yapabileceğim tek şey kan banyosunun son bulmasını isteyenlerin yanında yer almak. Ortaklarımın da bu görüşü paylaştığından eminim" ifadelerini kullandı.

'BARIŞ ÇOK ÖNEMLİ'

Rus alüminyum devi Rusal'ın kurucusu olan Deripaska ise Telegram'dan paylaştığı mesajda, "Barış çok önemli" dedi. Putin'e yakınlığıyla tanınan ve Washington'ın 2016 seçimleriyle bağlantılı yaptırım listesinde yer alan Deripaska, 21 Şubat günü yaptığı açıklamada savaş olmayacağını savunmuştu. Telegram paylaşımında ise 'barış görüşmelerinin olabildiğince hızlı başlaması' çağrısı yaptı.

'İŞ İNSANLARINA FİKRİNİ SORAN YOK'

Reuters'a isim vermeden konuşan bir diğer milyarder ise "Savaş her açıdan facia olacak; ekonomi, dünyanın geri kalanıyla ilişkiler ve siyasi çözüm açısından..." dedi. Putin'in perşembe günü operasyon hakkında bilgi vermek için Kremlin'de ağırladığı 36 iş insanının toplantıda sessiz kaldığını söyleyen milyarder, "İş insanları sonuçları gayet iyi anlıyor. Ama bu konuda iş dünyasının fikrini kim soruyor ki? "diye konuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.