İHD; Yüksekova’nın yolları yılan hikayesine döndü

İHD; Yüksekova’nın yolları yılan hikayesine döndü

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi Ekoloji Komisyonu, Yüksekova’nın bitmeyen adeta yılan hikayesine dönüşen yol çilesine tepki amaçlı yazılı bir açıklama yaptı.

İHD Ekoloji Komisyonu Yüksekova Cengiz Topel Caddesi’nin bitmeyen yol çilesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Yüksekova şehir merkezinde bulunan Cengiz Topel Caddesi’nin bir türlü bitmeyen ve adeta yılan hikâyesine dönen yol yapım çalışmaları ve tarihi İpek Yolu’nun kaldırımsız olmasının neden olduğu tozlu ve kirli hava, geldiği aşama itibarı ile yurttaşlar açısından kitlesel bir hak ihlâli meselesine dönüşmüştür.

Yüksekova kent merkezinde sürekli hale gelen “yol çalışmaları” hijyenik hava, düzenli ulaşım gibi son derece kritik yaşam aktivitelerini sekteye uğratmaktadır. Üstüne üstlük, belediyenin kayyum yönetimince yüksek bir bütçeyle dikilip, ardından sökülen ve akıbeti konusunda kamuoyunun bir malumatının dahi olmadığı ağaçların ve ışıklandırma direklerinin durumu belirsizliğini korumaktadır. Bütün bu faaliyetlerin Yüksekova halkına bir borç yükü olarak geri döneceğini kamuoyuna önemle hatırlatıyoruz!

İhale sahibi asıl ve taşeron şirketlerin bilmesini isteriz ki, halktan gelen yoğun şikâyet üzerine, yapımı bitirilmeyen yolların neden olduğu kitlesel hak ihlâllerinin araştırılmasına ilişkin meslek örgütlerinin, derneklerin ve uzman kişilerin görüşlerinin yer aldığı bir rapor hazırlamaktayız.

Kısa bir süre içinde bu raporu paylaşmayı planlamaktayız. “Yol düzenlemesi” adı altında yürütülen faaliyetlerle Yüksekova’da; kent hakkı, sağlık hakkı, ulaşım hakkı, yaşam hakkı gibi temel konularda ihlâllerin ortaya çıkmasına göz yummayacağız!

Halkın vergileriyle yüksek bütçelerle yürütülen faaliyetler, taşeron şirketler üzerinden kurulan rant sistemi, 2 ay önce dikilen ağaçların ve direklerin kısa bir süre önce sökülmesi, kent merkezinin her yerinin toz bulutlarıyla kaplanması ve kayyum politikaları Yüksekova halkının makûs kaderi değildir" denildi. 

 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum