Iğdır'da üç HDP üyesi tutuklandı

Iğdır'da üç HDP üyesi tutuklandı

Iğdır'da 8 gün önce gözaltına alınan HDP üyesi 3 kişi tutuklandı.

Iğdır’da gözaltına alınan HDP eski il eş başkanı Cesim Katar, HDP eski merkez ilçe başkanı Vedat Yılmaz ve parti üyesi Adem Kartal tutuklandı. 6 kişi ise yurt dışı yasağı konularak ve adli kontrol getirilerek, serbest bırakıldı.

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 18 Aralık’ta Iğdır HDP eski milletvekili Kıznaz Türkeli, Iğdır Belediyesi eski eş başkanları Şaziye Önder ve Zübeyde Kaynar, İl Genel Meclisi eski Başkanı Abdulkadir Özsular, HDP eski merkez ilçe başkanı Vedat Yılmaz, HDP eski il eş başkanları Oya Malgaz ve Cesim Katar, Tuzluca Belediyesi eski başkanı Mehmet Gültekin ile parti üyesi Adem Kartal gözaltına alınmıştı.

‘Terör örgütü propagandası yapmak’, ‘Terör örgütüne yardım ve yataklık’ ve Ağustos 2015’te Ağrı Dağı’nda canlı kalkan çadırı kurmak suçlamalarıyla gözaltına alınan HDP’liler, emniyetteki sorgularının ardından dün akşam adliyeye sevk edildi. Katar, Yılmaz ve Kartal tutuklanırken diğer partililer, yurt dışı yasağı konularak ve adli kontrol getirilerek, serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında yurt dışında olduğu belirlenen Iğdır eski Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman’ın da aralarında bulunduğu 3 kişi ise aranıyor. (DHA)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.