Iğdır Belediyesi Fidan Dikimi Gerçekleştirdi

Iğdır Belediyesi Fidan Dikimi Gerçekleştirdi

Iğdır Belediyesi "Yeşil Iğdır’ı Daha da Yeşillendirelim" kampanyası kapsamında Fidan dikimi gerçekleştirdi

Iğdır Belediyesi Iğdır merkeze bağlı Karaağaç Mahallesi’nde Yeşil Iğdır’ı daha da yeşillendirelim kampanyası kapsamında Fidan dikimi gerçekleştirdi. Fidan dikimine Iğdır Belediyesi eş başkanları Murat Yikit, Şaziye Önder’in yanı sıra belediye meclis üyeleri katıldı. Fidan dikimine çocuklar da büyük ilgi gösterdi.

Son dönemlerde bölgede çok fazla ağaç yakıldı’

Fidan dikimi esnasında konuşan Iğdır Belediye Eş Başkanı Şaziye Önder, son dönemlerde bölgede çok fazla ağaç yakıldığına dikkat çekerek, "Ekolojik yerel yönetimler paradigması doğrultusunda bugün Karaağaç Mahallemizde belediye meclis üyelerimiz ve belediye çalışanlarımızla Özgürlük Parkı adını koyduğumuz yerde fide dikimi çalışması yürütüyoruz. Biliyorsunuz son dönemlerde özelikle Kürdistan’da çok fazla ağaç yakıldı. Bugün bu bütün şehirlerimizin ağaçlandırılması ve ekolojik dengeyi yeniden oluşturma açısından parklar oluşturup ağaçlandırıyoruz. Hem Kobanê’nin özgürleşmiş olması hem de bütün dünyada yavaş yavaş bütün özgürlük hareketinin başarıya ulaşması nedeniyle çalışma yürüttüğümüz alanın adını Özgürlük Parkı bıraktık. Bu çalışmamızın herkese örnek olmasını temenni ediyoruz” dedi.

‘Artık bizim de küçük bir ormanımız var’

Karaağaç Mahallesin’de yaşayan çocuklar ise Fidan dikimin ardından illerde boş olan alanın küçük bir ormana dönüşeceği için mutlu olduklarını belirterek "Buraları ağaçlandırdıkları için belediyemize teşekkür ediyoruz. Buralar bomboş kalmıştı. Buralar hepsi çöplüktü. Şimdi ise buralar artık orman olacak. Bunun için çok mutluyuz. Artık bizimde küçük bir ormanımız var” dedi.

Çalışma alana ekilen yaklaşık 100 adet akasya fidanı ile son buldu.

i-1-533.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.