IE'nin seçim anketi: 4 parti baraj üstünde

IE'nin seçim anketi: 4 parti baraj üstünde

İstanbul Ekonomi Araştırma, nisan ve mayıs aylarında yaptığı seçim anketi sonuçlarını yayınladı. Ankete göre cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalıyor. Millet İttifakı ise her hafta daha da ivme kazanıyor.

İstanbul Ekonomi Araştırma (IE) tarafından, 24 Haziran’daki milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yapılan anketin sonuçları paylaşıldı.

IE’nin Twitter hesabından açıklanan verilere göre, genel seçimlerde Cumhur ve Millet İttifakı’nın oy oranı birbirine yakın düzeyde.

IE’nin kamuoyu araştırmasında, seçmenlere, “Bu pazar seçim olsa hangi ittifak ya da partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi. ​”​Meclis dağılımına bakıldığında, bugün itibariyle hiçbir parti veya ittifakın meclis çoğunluğunu sağlayamadığı görülmektedir” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, ‘partilerin tek başlarına oy oranları ile ittifak oy oranları arasındaki farkların, siyasi birlikteliklerinin hem pozitif hem de negatif yönlü oy geçişkenliklerine sebep olduğu’ ifade edildi.

‘ERDOĞAN’IN OYU BELİRLEYİCİ OLACAK’

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin mevcut adaylar üzerinden yapılan kamuoyu araştırmasında ise, seçimlerin Recep Tayyip Erdoğan’ın alacağı oy oranı tarafından belirleneceği belirtildi.

“Cumhurbaşkanlığı seçiminin kaç tur olacağının belirleyicisi Sayın Erdoğan’ın 1. tur oy oranı olacaktır. Nisan ayından beri süregelen trend Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. tura kalacağını göstermektedir” yorumuna yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.