İddia: ABD Dışişleri Bakanı istifa edecek

İddia: ABD Dışişleri Bakanı istifa edecek

ABD'de Trump yönetimini sarsan istifalara bir yenisinin ekleneceği öne sürüldü. İddiaya göre, görevi bırakmayı düşünen isim ülkenin en üst düzey diplomatı, yani Dışişleri Bakanı Rex Tillerson...

ABD’de Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer’ın ardından Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın da istifa etmeyi planladığı iddia edildi. CNN International televizyonu haberini iki farklı kaynağa dayandırdı.

Buna göre Tillerson, Başkan Donald Trump’ın Adalet Bakanı Jeff Sessions’ı Rusya soruşturması nedeniyle eleştiren açıklamalarından rahatsız oldu. ABD Dışişleri Bakanı’nın Beyaz Saray’la İran politikası ve kendi bakanlığının personeli konusunda anlaşmazlık yaşadığı belirtildi.

Habere göre, Tillerson tim bu rahatsızlıklarına rağmen yıl sonuna kadar görevinin başında durmayı planlıyordu. Ancak Tillerson’ın Washington dışındaki arkadaşlarına son dönemde öfkesinin arttığını söylediği belirtildi. İddiaya göre istifa bu hafta bile gelebilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.