İbrahim Kalın: Tahliyelerin Türkiye'ye getirilmesini beklemiştik

İbrahim Kalın: Tahliyelerin Türkiye'ye getirilmesini beklemiştik

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Putin'in "Erdoğan'la mutabakat sağladıktan sonra sivilleri tahliye ettik" açıklamasını doğruladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Doğu Guta’yla ilgili sözleri hakkında açıklama yaptı. Kalın, Putin’in Doğu Guta’dan tahliye edildiğini söylediği sivillerin, yaklaşık bir ay önce gündeme geldiğini söyledi. Tahliye edilen grubun tedavi için Türkiye’ye getirilmesini istediklerini belirten Kalın, “Bu grup Türkiye’ye gelmediği için paylaşamadık. Çünkü beklentimiz onların Türkiye’ye gelmesiydi” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’nin Doğu Guta bölgesinde yaşananlarla ilgili, bugün yaptığı açıklamada, “Daha önce bunu Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talebiyle ve kendisiyle sağladığımız mutabakatla gerçekleştirdik. Oradan oldukça büyük bir grubu tahliye etmeyi başardık” demişti.

Putin’in sözleriyle ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “700 kadar sivilin tedavi amaçlı Türkiye’ye getirilmesiyle ilgiliydi. Bu sivilleri çıkardıklarını ifade ettiler ama Türkiye’ye gelmedi onlar, güneye gönderildiğini bildirdiler. Sayın Putin bunu yeni açıkladı ama bu aslında yaklaşık bir ay önce bizim talep ettiğimiz bir konuydu” diye konuştu.

Görüşmenin sonra tahliyenin gerçekleştiğini aktaran Kalın, “Onlar Türkiye’ye gelmediği için biz, özel olarak paylaşamadık bunu. Çünkü beklentimiz onların Türkiye’ye gelmesiydi” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.