Hindistan'da, soğuk nedeniyle 187 kişi hayatını kaybetti

Hindistan'da, soğuk nedeniyle 187 kişi hayatını kaybetti

Hindistan’da, soğuk hava nedeniyle en az 187 kişi hayatını kaybetti. Ülkenin kuzeydoğusunda etkili olan soğuk havanın, devam edeceği açıklandı.

Hindistan’ın kuzey doğusunda soğuk hava etkili oluyor. Uttar Pradesh eyaletinde şimdiye kadar, kış boyunca 143 ölüm meydana geldi ve son 24 saat içinde 40 kişi ölü bulundu.

Eyaletteki ölümlerin çoğunluğu Kanpur, Fatehpur, Kannauj, Pilibhit, Moradabad, Sambhal, Amroha, Rampur, Hamirpur, Azamgarh, Ghazipur ve Ballia bölgelerinde gerçekleşti.

Hindistan Meteoroloji İdaresi, Cammu ve Keşmir, Himachal Pradesh, Punjab, Haryana ve Karadağ’daki soğuk hava şartlarının sürmesinin beklendiği açıkladı. Ayrıca, soğuk havanın başkent Yeni Delhi’de 44 kişinin ölümüne neden olduğu belirtildi.

Kuzey Hindistan’ın tamamı son birkaç gündür yoğun soğuk hava şartlarından dolayı zor günler yaşıyor. Ülkede ulaşım da olumsuz etkilendi ve birçok eyalette tren seferleri iptal edildi, birçok uçuş da ertelendi. Bazı eyaletlerde soğuk hava yüzünden eğitime de ara verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.