Hewraman, Dünya Kültür Mirası Listesi’ne giriyor

Hewraman, Dünya Kültür Mirası Listesi’ne giriyor

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO), Hewraman bölgesinin Dünya Kültür Mirası Listesi’ne eklenmesi için harekete geçti.

UNESCO heyeti, tarihi taş evleri ve basamaklı sokaklarıyla ünlü İran'daki Hewraman bölgesini ziyaret etti.

Bölgenin Dünya Kültür Mirası Listesi’ne eklenmesi için temaslara başlayan UNESCO yetkilileri, sürecin kısa bir zaman içinde tamamlanacağını belirtiyor.

Hewraman yetkilileri, bunu bölgenin tanıtımı için çok önemli bir fırsat olduğunu ifade ediyor.

İran Kültür Bakan Yardımcısı Hüseyin Talbi, “UNESCO’ya sunduğumuz en büyük dosya Hewraman dosyasıdır. Bu dosyayı bir yıldır UNESCO’ya sunduk” dedi.

Hewraman’ın Dünya Kültür Mirası Listesi’ne eklenmesi içi ilk aşamanın tamamlandığını belirten Hüseyin Talbi “Genel toplantıda kararın alınmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İran Kültür Bakanlığı yetkilisi, Ferzad Azizi ise UNESCO’nun özel temsilcisini Hewraman’a gönderdiğini belirterek, “UNESCO heyeti de bölgenin özelliklerini yerinde inceledi. Olumlu karar verilmesini umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Tarihi taş evleri ve basamaklı sokaklarıyla ünlü Hewraman bölgesi, Rojhılat’ın en önemli turizm merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.