HDP’li vekilden Sağlık Bakanına Kürtçe tepkisi

HDP’li vekilden Sağlık Bakanına Kürtçe tepkisi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır Milletvekili Habip Eksik, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya hitaben, “Niçin birgün, bir tane bile spotu Kürtçe yapmadınız?” sorusunu sordu.

Sağlık Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçesi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye devam ediliyor.

Habip Eksik bütçe görüşmelerinde söz alarak, Sağlık Bakanlığı tarafından pandemi döneminde bir çok dilde yapılan kamu spotlarının Kürtçe yapılmamasını eleştirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya hitaben, “İktidarınızda Kürt düşmanlığı var ve bu sağlığa da sirayet ediyor” diyen Eksik, “Onlarca spot yaptınız, her dilde. Peki, 20 milyondan fazla yaşayan Kürt var bu ülkede, dünyada 50 milyona yakın Kürt var, değil mi? Niçin birgün, bir tane bile spotu Kürtçe yapmadınız? Kürt düşmanlığı var bu iktidarda, bunu dediğimiz zaman işte, böbürlenenler oluyor. Evet, var, iktidarınızda Kürt düşmanlığı var ve bu sağlığa da sirayet ediyor. Bir anne Covid oluyor ve Türkçe bilmiyor. Hastanede yatıyor, son anlarını o şekilde geçiriyor. Derdine tercümanlık yapacak refakatçi de alınmıyor ve siz bunu seyrediyorsunuz. Hiç mi vicdanınız sızlamıyor?” dedi.

Vekil Eksik, ana dilde sağlık hizmeti istedikleri zaman bölücü olarak nitelendirildiklerini vurguladı.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum