HDP'li Oluç’tan Ak Parti’li Özkan’a: Cemaat destekçisi olarak bize saldırıp kendini aklatamazsın

HDP'li Oluç’tan Ak Parti’li Özkan’a: Cemaat destekçisi olarak bize saldırıp kendini aklatamazsın

“Sadece darbeci değilsiniz, anayasayı da çiğniyorsunuz. Cemaat destekçisi olarak şimdi bize saldırıp da kendini aklatamazsın Cahit Özkan.”

Meclis Genel Kurulu’nda Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın “HDP’yi kapatacağız” açıklamaları gerginliğe neden oldu.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, 28 Şubat post modern darbesi ile 2 Mart 1994 tarihinde DEP milletvekillerinin tutuklanması ile tarihe 2 Mart darbesi olarak geçen darbeleri kınadı. Oluç, “Şimdi, demokratik siyasete dönük olarak bu saldırıların bugünkü tezahürü nedir? Yani ‘Bitti mi demokratik siyasete yönelik tasfiye girişimleri, ortadan kalktı mı?’ diye soracak olursanız, kalkmadı” dedi.

‘DARBECİ ZİHNİYET’

Oluç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Sayın Cahit Özkan, bir basın toplantısı yapmış ve basın toplantısında demiş ki: ‘Elbette Cumhur İttifakı olarak AKP ve MHP siyasal vizyon itibarıyla aynı istikamette yürüyen bir anlayışla siyaset yapıyoruz.’ Tamam, bundan şüphemiz yok, sorun da değil zaten. ‘Onun için -HDP’yi kastederek- elbette HDP hem siyasi olarak kapatılacak hem de hukuken kapatılacaktır.’ demiş, ‘Hukuken kapatılacaktır.’ Demiş. Bu nedir? Bu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısına talimat vermektir, bu Anayasa Mahkemesine talimat vermektir. ‘Hukuken kapatılacaksınız.’ demekle Anayasa Mahkemesine ‘Kapatacaksınız.’ Diyor. Çünkü neden? ‘Anayasa Mahkemesinde çoğunluğumuz var, o çoğunluk yoluyla HDP’yi hukuken kapattıracağız.’ diyor. İşte darbeci zihniyetin, demokratik siyasete darbe vuran zihniyetin bugünkü tezahürü budur. Açıkça yürütmenin, iktidarın, yargının üzerinde ve Anayasa Mahkemesi üzerinde en üst mahkeme olan Anayasa Mahkemesi üzerindeki talimatıdır.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “İnsan Hakları Eylem Planı”na atıfta bulunan Oluç, “‘Yargı bağımsızlığı bahsi altında hukuk devletinin ancak bağımsız, tarafsız ve insan haklarına saygılı mahkemelerin varlığı ile vücut bulacağı inancıyla bu kapsamda yeni adımlar atıyoruz.’ dedi. Bu mu atılan adım, bu mu? Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekilinin Anayasa Mahkemesine talimat vermesi ve ‘Hukuken HDP kapatılacaktır.’ demesi mi yeni anlayış, insan hakları eylem planı bu mu? Birinci maddesi HDP kapatılacak öyle mi. Lütfen biraz ciddi olun ve siyaseti ciddi yapın. Üstelik de yürütmenin, iktidarın yargı üzerindeki tasallutuna, tahakkümüne daha fazla cüret etmeyin bunu da özellikle vurguluyorum” diye belirtti.

Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, “Sandıkta gereği yapılacaktır. Milletimiz siyasetten konuşurken kapatılmasını istiyor” diye karşılık verdi.

‘DARBECİSİNİZ’

Özkan’a tepki gösteren Oluç ise, “Sadece darbeci değilsiniz, anayasayı çiğniyorsunuz. İki, bak, ben daha evvel söyledim. Siz, Cahit Özkan, ‘Öyle camdan kulenin içine oturup bana taş atmayacaksın.’ dedim. Neden söylüyorum, sana Fenerbahçe Orduevi önüne yürüyüşünü hatırlatırım, sana cemaat hakkında yaptığın televizyon konuşmalarını hatırlatırım. Cemaate verdiğin destekleri hatırlatırım. Cemaat hakkındaki televizyon konuşmalarını hatırlatırım. Ergenekon, Balyoz davaları hakkında söylediklerini hatırlatırım, sen camdan kuleye oturup bana taş atamazsın. Senin o camdan kuleni bir ufacık taşla tuz buz ederim, anlaşıldı mı? Cemaat destekçisi olarak şimdi bize saldırıp da kendini aklatamazsınız Cahit Özkan, yapamazsın bunu. Senin terör örgütlerine verdiğin açık desteği konuşuruz anlaşıldı mı? Yok öyle yağma, yemeyiz biz onu, yemeyiz” dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum