HDP'li dört belediye eşbaşkanına gözaltı

HDP'li dört belediye eşbaşkanına gözaltı

Siirt, Baykan ile Kurtalan belediyelerinde HDP'li eşbaşkanlar gözaltına alınarak yerlerine kayyım atandı. Iğdır Belediyesi Eşbaşı Yaşar Akkuş gözaltına alındı.

Iğdır ve Siirt il belediyeleri ve Siirt’e bağlı Baykan ve Kurtalan’ın HDP’li belediye eşbaşkanları gözaltına alındı. Siirt, Baykan ve Kurtalan’da başkanların yerine kayyım atandı.

Siirt Belediyesi Eşbaşkanları Berivan Helen Işık ile Peymandara Turhan, Baykan Belediye Eşbaşkanları Ramazan Sarsılmaz ile Özden Gülmez, Kurtalan Belediye Eşbaşkanları Baran Akgül ile Esmer Baran bu sabah görevden alındı. Yerlerine Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Baykan Kaymakamı Mehmet Tunç ve Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın’ın kayyım olarak atandığı açıklandı.

Kayyım atamasının ardından Berivan Helen Işık, Ramazan Sarsılmaz ve Baran Akgül polis tarafından evlerinde gözaltına alındı. Belediye binaları da polis kordonuna alındı.

IĞDIR’DA DA GÖZALTI 

HDP’li Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş da hakkında yürütülen bir soruşturma gerekçesiyle gözaltına alındı.

HDP’NİN 45 BELEDİYESİNE KAYYIM ATANDI 

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinin ardından HDP’nin şu ana kadar 45 belediyesine kayyım atandı. 21 belediye eşbaşkanı cezaevinde. HDP’nin kalan belediye sayısı ise 12.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.