HDP'den Yüksekova'da gençlik buluşması

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde “Şimdi gençlik zamanı” kampanyası kapsamında bir buluşma düzenledi.

Bir düğün salonunda düzenlenen buluşmaya HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, Barış Anneleri Meclisi, Tevgera Jinên Azad (TJA), HDP Hakkari il, ilçe yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Şölenin yapılacağı salona “Erkek egemen zihniyete karşı genç kadınlar her yerde” ve “Gençler her yerde” pankartları asıldı. HDP Yüksekova İlçe Eşbaşkanı Şoreş Diri, Ak Parti-MHP zihniyetinin artık çöktüğünü söyledi. 

HDP’li Dağ ise, tecrit politikasının tüm özel savaşın temeli olduğunu belirterek, “Sayın Öcalan’a yönelik komplodan sonra Kürt gençleri ve Kürtlerin mücadelesini yok etmek istediler. Ama halkımızın direniş ve mücadelesi sayesinde onların politikaları çöktü. Kürt halkının mücadelesini görenler kirli bir savaş yöntemine devreye aldılar. Gençlerin uyuşturucu ve fuhuşa yönelmesi için özel bir savaş konsepti uyguladılar. Bölgede genç kadın ve erkekleri uyuşturucu bataklığına sürükleyerek onları iradesiz bırakmaya çalışıyorlar. Burada tek amaç Kürtlerin mücadelesini geriletmek ve yok etmektir” dedi. 

Hasta tutsakların yaşamlarını yitirmesinin iktidarın Kürtlere bakışını özetlediğini ifade eden Dağ, “Bu iktidar tüm yol yöntemleri deneyerek Kürt halkının mücadelesini kırmaya çalışıyor. Kürt gençliği, kadınlar asla boyun eğmedi ve eğmeyecek. Bizim ülkemiz Kürdistan, dilimiz de Kürtçe’dir. Kimse bu gerçeği değiştirmeyecektir. Halkımız bu mücadeleyi zafere götürecektir” diye konuştu.  

Dağ’ın konuşmasının ardından Koma Aryen sahne aldı. Şölen çekilen halaylarla sona erdi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum