HDP'den Yüksekova'da esnaf ziyareti

HDP'den Yüksekova'da esnaf ziyareti

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca ve beraberindeki heyet Yüksekova’da esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Yüksekova İlçe Örgütü kent merkezinde kadın ve esnaf ziyaretleri düzenledi. Esnaf ziyaretine, HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, yerine kayyum atanan Belediye Eşbaşkanı İrfan Sarı ve ilçe örgütü eşbaşkanları katıldı. Kitlenin giderek artması nedeniyle düzenlenen esnaf ziyareti yürüyüşe dönüştü. Selamlaşmayla yapılan yürüyüş esnasında HDP’liler parti binasına doğru yürüdü.

Burada açıklama yapan HDP’li Feleknas Uca, Yüksekova halkının bu duruşu ve coşkusundan dolayı güç aldıklarını ifade ederek, “Gever’in ruhu direniş ve mücadeledir. İşte direnişin kalesi Gever asla ama asla zulme baş eğmez. Son süreçte bütün baskıcı politikalarıyla Kürt halklarının birlik ve beraberliğini kirli oyunlarla toplumu parçalamaya çalışıyorlar. Halkımız hiçbir bu kirli oyunlara yenilmedi ve kirli oyunlara boyun eğmedi ifadelerini kullandı.

fekjmmtwuamdsgr.jpeg

‘HDP VEYA BAŞKA BİR PARTİ BU HALKIN MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR’

Halkın sıcak karşılamasına teşekkürlerini sunduğunu ifade eden Uca, “Bizler hiçbir gücün ve iktidarın oyunlarına gelmeyeceğiz. Bizim için en önemlisi Kürt halkının birliği önemlidir. Halkımızın birliği, tüm sorunları çözüme kavuşturacaktır. Ya hepimiz bir olacağız ya da bir bir gideceğiz, şair Cigerxwin’in de dediği gibi. Onlar bizim düşmemizi istiyorlar ama bizler mutlaka başarıya ulaşacağız. HDP’yi yasaklamak istiyorlar ama kimse bu halkın iradesini susturamaz. HDP veya başka bir parti bu halkın mücadelesi devam ediyor. Bu halk var olduğu sürece 30 yıllık mücadelede devam eder. Kürt halkının iradesini HDP’yi de kapatsa ve yasaklasalar da halkın iradesini yok sayamaz ve halkın iradesini engelleyemezler” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından, Uca ve HDP Yüksekova Kadın Meclisi üyeleri Cumhuriyet Mahallesi’nde kadınlarla, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddette Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir araya geldi. Burada konuşan Uca, kadınların felsefesini ve destanını dünyaya yayan kahramanlıkları sayesinde kadınlarla buluştuklarını dile getirerek, “Verilen emekler sadece 25 Kasım Kadına şiddet ve mücadele günü olarak verilmedi. Verilen emekler kadınların isyanını duyurmaktı. 25 Kasım’ın önemi sadece şiddetle mücadele günü olarak değil, kadınların direniş günü olarak sayılmalı. Artık vakit kadın özgürlüğü vaktidir deme günü olmalı. 25 Kasım günü tüm kadınlar için, partimize, kadınlara ve toplumumuza karşı gelişen tüm saldırılara rağmen kadınlar olarak, özgürlüğümüzü istiyoruz demeliyiz” diye konuştu.

HDP’li heyet yapılan kadın buluşmalarının ardından, Diyarbakır’da 2 Nisan 2017 yılında Rojeva Medya Gazetesi’nde editörlük yaptığı sırada geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Gazeteci Evin Buldan’ı Yüksekova’da bulunan Bajerge mezarlığında, mezarı başında andı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum