HDP'den olağanüstü toplantı kararı

HDP'den olağanüstü toplantı kararı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısının ardından HDP olağanüstü toplantı kararı aldı.

HDP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, “İl eşbaşkanlarımız 18 Nisan Çarşamba günü (yarın) saat 10.00’da olağanüstü toplantıya çağrılmıştır. Genel Merkezimizde yapılacak toplantının açılış konuşmasını eş genel başkanlarımız basına açık olarak yapacaklardır” denildi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin bugün yapılan Meclis grup toplantısındaki konuşmasında Bahçeli’nin erken seçim çağrısına ilişkin şunları söylemişti:

“Bahçeli 26 Ağustos’ta erken seçim yapılacağını söyledi. Ben iki hafta önce ne demiştim! Kimse Bahçeli’nin açıklamasını kendi açıklaması olarak görmesin. Erdoğan tükürdüğünü yalamamak için kendi yapmak istemediği şeyleri kankası Bahçeli’ye yaptırtıyor. Bahçeli’nin seçim tarihini açıklamasının ardından doların fırladığını hepimiz gördük. Daha önce ne diyorlardı? Gezi lobisi, döviz lobisi. Şimdi doları bu hale getiren AKP-MHP ve OHAL lobisidir. Afrin’e giderken Osmanlı tokadı atacağız dediler ya şimdi onlara buradan cevap veriyoruz: Seçimlerde Kürt tokadı yemeye hazır olun. Öyle bir tokat yiyeceksiniz, Afrin’e giderken söylediğiniz türküler boğazınıza takılacak.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.