76 yaşındaki hasta tutuklu Arslan’a ‘cezaevinde kalabilir’ raporu verildi

76 yaşındaki hasta tutuklu Arslan’a ‘cezaevinde kalabilir’ raporu verildi

Van T Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki 76 yaşındaki hasta mahpus Hanife Arslan’a bir kez daha “cezaevinde kalabilir” raporu verildi.

Ağır hasta tutsak 76 yaşındaki Hanife Arslan, ciddi sağlık sorunları yaşarken tüm girişimlere rağmen tahliye edilmiyor. KOAH, mide, yüksek tansiyon ve dizlerinde sıvı kaybı gibi birçok hastalıkları bulunan Arslan’ın ailesinin tüm girişimleri ise sonuçsuz kalıyor.

‘CEZAEVİNDE KALABİLİR’ KARARI

26 Ocak’ta ailesi ve avukatının yaptığı başvuru sonucu tekrar Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülen Arslan’a yine “cezaevinde kalabilir” raporu verildi. Söz konusu hastane raporunda “Mevcut muayene ile kişide, bu haliyle 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 16. Maddesi gereğince cezasının infazına ceza infaz kurumunda devam edilmesine engel veya cezasının ertelenmesini gerektirir ruhsal veya fiziksel bir durum olmadığı tıbbi kanaatine varılmıştır” ifadeleri yer aldı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.