Hasta tutuklu Ali Haydar Yıldız'ın serbest bırakılması istendi

Hasta tutuklu Ali Haydar Yıldız'ın serbest bırakılması istendi

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, "F Oturumu"nun 325’inci haftasında ağır hasta tutuklu Ali Haydar Yıldız'ın serbest bırakılmasını talep etti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek amacıyla her hafta düzenledikleri "F Oturumu"nun 325’inci haftasında Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi. "Tecrit öldürür dayanışma yaşatır” ve "Tedavi haktır, engellenemez" pankartlarının açıldığı eylemde hasta tutukluların fotoğrafları taşındı. Eylemin bu haftasında 8 Ağustos 2012’de İstanbul Pendik’te yaralı bir şekilde gözaltına alınıp tutuklanan ağır hasta tutuklu Ali Haydar Yıldız’ın serbest bırakılmasını istedi.  

Bu hafta açıklamayı okuyan İnsan Hakları Savunucusu Sezanis Horus, Metris R Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ali Haydar Yıldız'ın sağlık sorunlarından kaynaklı sürekli yatmak zorunda olduğunu ve bundan dolayı vücudunda yaralar oluştuğunu söyledi.

Horus, Yıldız’ın acılara dayanmak için sürekli ağrı kesiciler kullandığını söyleyerek, “Uzun zamandır havalı yatak talebine sürekli olumsuz yanıt veriliyor. Hatta biraz kullanabildiği elleri için hastaneden kendisine verilen top ve ağırlığın hapishane idaresince kendisinden alındı” dedi. 

Yıldız’ın sandalyeye oturmasının dahi doktorlar tarafından sakıncalı göründüğünü ifade eden Horus, “Tüm vücudu yatak yaraları bağlanmış ve ayaklarının kangren olması tehlikesi bulunan felçli bir mahpus. Ali Haydar Yıldız’a yapılan işkencedir. İşkence insanlık suçudur. Vicdanı olan hiç kimse bunu kabul etmemelidir” diye ifade etti.

Eylem sloganlarla sonra erdi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.