Hamzaçebi: Ekonomide işler iyi değil, kemer sıkma paketi geliyor

Hamzaçebi: Ekonomide işler iyi değil, kemer sıkma paketi geliyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akif Hamzaçebi, hükümetin bir kemer sıkma programı hazırladığını belirterek, "Vatandaş acı reçeteye hazır olsun" uyarısında bulundu.

Seçim sonrası CHP’de parti içi tartışmalar devam ederken, Genel Başkan Yardımcısı Akif Hamzaçebi, Muharrem İnce’nin ayrı bir parti kurabileceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Hamzaçebi, ülkenin ekonomik görümünün de her geçen daha da kötüleştiğini ifade etti.

KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara’ya konuşan Hamzaçebi, yerel seçimlerin öne çekilmek istenmesinin ekonomik gidişat olduğunu belirtti. Bir kemer sıkma paketi programı hazırlandığını anlatan Hamzaçebi “Ekonomide işler hiç iyi değil. Kemeri vatandaş sıkacak, herkes buna hazırlıklı olsun. Yerel seçimleri öne almayı istemelerinin nedeni de budur. Herkes acı reçeteye hazır olsun. Mart ayında yerel seçimler yapılırsa bu acı reçeteyi mart ayına kadar ertelemek zorundalar, kasım ayında yapılırsa hemen aralık’ta bu acı reçeteyi uygulayacaklar” dedi.

T24’te yer alan habere göre CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin yeni parti kuracağı iddialarının da gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Hamzaçebi “Kesinlikle böyle bir şey olmaz. Sayın Muharrem İnce Cumhuriyet Halk Partilidir. Mücadelesini parti içinde yürütür. Kesinlikle böyle bir şeyi kendisi de reddeder” diye konuştu. İyi Parti’nin seçimlerde aldığı oy oranını da değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı, şunları söyledi:

“İyi Parti 8 aylık bir parti ve girmiş olduğu ilk seçimde yüzde 10 oranında oy aldı. Bu önemli bir başarı, bu başarıyı küçümsememek lazım. Yüzde 10’luk bir oran çok iyi. İlk kez merkez sağda başka bir parti var. Bugüne kadar AK Parti ve MHP vardı, şimdi bir başka parti daha var, bunu bir başarı olarak görüyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.