Hakkari'nin karlı dağlarına doğa yürüyüşü

Hakkari'nin karlı dağlarına doğa yürüyüşü

Hakkari Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık Doğa Sporları Kulübü Derneği (CİSAD) tarafından, karla kaplı dağlara yürüyüş düzenlendi.

Hakkari Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık Doğa Sporları Kulübü Derneği (CİSAD), kentteki kış turizmini tanıtmak ve yabancı turistlerin dikkatini bölgeye çekmek için doğa yürüyüşü düzenledi.

Mergabüt Kayak merkezi ile Hakkari merkezi arasında 10 kilometre karlı bölgede doğa yürüyüşü yapıldı. CİSAD kulübünde bir araya gelen ve aralarında 6 bayanın olduğu 22 doğa sever araç ile Mergabüt Kayak merkezine geldiler. Burada kahvaltıdan sonra birkaç sporcunun ayaklarına bağladıkları hediklerle öne geçip karda yol açarak yürüyüşe başladılar.

d6-007.jpg

Kar kalınlığının  yer yer 2 metre olduğunu gören sporcular karda bata çıka yavaş ilerlemek zorunda kaldılar. Aralarında avukat, müdür, öğretim üyeleri ve sporcuların katıldığı ekip, "Kış doğa yürüyüşünde güzel vakit geçirdik. Kış şartlarında yapılan trekkinglerde önemli olan mevsime uyum sağlamaktır." dedi.

Yolda dinlendikten sonra üzerinden yorgunluğunu atıp fotoğraf çeken 22 kişilik ekip, 5 saat süren yürüyüşün ardından Hakkari merkezine vardılar.

TDF Hakkari İl Temsilcisi ve CİSAD üyesi olan Naci Ertunç, “Bölgemizin dağcılık ve doğa sporlarına elverişli bir konuma sahip olduğundan dağcılık sporunu yaz kış demeden insanlarımıza anlatarak ve yaşatarak sağlıklı bir yaşam için bu hizmeti vermeye çalışıyoruz. Gün geçtikçe katılım çoğalıyor. Spor yapmakla beraber katılımcılarımıza bölge hakkındaki bilgileri aktarıyoruz. Asıl amacımız bölgemizin tamamını yapmış olduğumuz faaliyetlerle dünyaya tanıtmak. Bu vesileyle bölgeye turizmi kazandırmaktır.” diye konuştu.

d1-057.jpg

d2-048.jpg

d3-028.jpg

d4-017.jpg

d5-007.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.