Hakkari'nin içme suyu sorununu bitirecek proje hayata geçiyor

Hakkari'nin içme suyu sorununu bitirecek proje hayata geçiyor

Hakkari Belediyesi 28.487.777,00 TL değerindeki dev su proje için bir süre önce başlattığı çalışmalar ile projeyi hızla hayata geçiriyor.

BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Hakkari’de kaynak suların fazla olmasına rağmen şehirde yıllardır yaşanan içme suyu probleminin çözülmesi için harekete geçen Hakkari Belediyesi, İller Bankası'na sunduğu ve kabul edilen 28.487.777,00 TL değerindeki dev içme suyu projesini hızla ilerletiyor.

Ocak ayında belediye hizmet binasındaki meclis toplantı salonunda düzenlenen bir tanıtım semineri ile dev projeyi duyuran Hakkari Belediyesi, çalışmalarını bir süre önce projenin şehirdeki başlangıç yeri olan Yeni Mahalle'de başlatmıştı.

'6 KİLOMETRELİK KAZI VE DÖŞEME ÇALIŞMASI YAPILDI'

Yeni Mahalle'de başlatılan, Gazi ve Bulak Mahalleleri üzerinden ilerleyen proje çalışmalarında şimdiye kadar 6 kilometrelik kazı ve döşeme çalışması gerçekleştirildi. Çalışmalar şuanda şehir merkezi üzerinde devam ederken, çalışmaların buradan kentin diğer mahallelerine doğru devam edeceği bilgisi verildi.

i-1-720.jpg

'VERDİĞİMİZ RAHATSIZLIKLARDAN ÖTÜRÜ ÖZÜR DİLERİZ'

Hakkari Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Behçet Kanat ile Su ve Kanalizasyon Müdürü Mehmet Kızılkaya, çalışmalara ilişkin periyodik kontroller gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen denetimde kontroller yapan Eş Başkan Yardımcısı Kanat, çalışmalarda yapılan kazı ve döşeme işlemlerinden ötürü çevreye verilen rahatsızlık ve trafik sorunundan dolayı vatandaşlardan özür dilerken, bu rahatsızlık ve sorunun fazla sürmeyip en aza indirilmesi için ekiplerin çalışmalarını hızlı bir şekilde ilerleteceğini belirtti.

'ANA DEPOLAR ARASI BAĞLANTILAR KURULUYOR'

Ayrıca burada çalışmalara ilişkin bilgiler veren Su ve Kanalizasyon Müdürü Mehmet Kızılkaya, şuanda Berçelan ve Golan hatlarından gelecek olan kaynak suların ana isale hatlarının şehirdeki büyük ana depolar arası bağlantı hatlarını döşeme çalışmalarını yaptıklarını, bu çalışmaların tamamlanması ile mahallelere dağılımın yapılacağı bilgisini verdi.

i-2-370.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum