Hakkarili gençler Şîne'yi plaja çevirdi

Hakkarili gençler Şîne'yi plaja çevirdi

Sıcaktan bunalan vatandaş, Çukurca Karayolu kenarındaki Şine Deresi'ni, 'plajı' haline getirerek ramazan stresini de plajda atıyor.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Sıcaklıkların 30-35 derecelerde seyrettiği, sosyal ve sportif faaliyetlerin yok denecek kadar az olduğu Hakkâri'de gençler şehir merkezine 40 kilometre uzaklıktaki Kato Dağı eteklerinden akan Şine Deresi'nde serinleyerek stres atıyorlar. Sabahın erken saatlerinde evlerinden çıkan gençler ve çocuklar akşam saatlerine kadar derede yüzüp serinliyor.

haberingoruntuleri.gif

Hafta sonunu fırsat bilen bazı vatandaşlar erkenden araçlarıyla dereye gidip yüzecek bir yer bulma telaşına giriyorlar.

Hafta sonunu, 'Hakkâri'nin Plajı' olarak isimlendirdikleri Şine Deresi'nde yüzerek geçiren vatandaşlar, ramazanın Haziran sıcağına denk gelmesi nedeniyle serinlemek için kilometrelerce yolu göze alarak buraya geldiklerini ifade ettiler.

Bazı vatandaşlar da Hakkâri'de bir havuzun bulunmamasından yakınarak, "Daha önce valiliğin bir havuzu vardı. Bakımsızlık ve ilgisizlikten havuz kapanınca biz bu derede yüzmeye çalışıyoruz. Hakkâri'nin su potansiyeli birçok ile göre oldukça iyi, ama maalesef bu potansiyel değerlendirilmiyor. Hakkâri'ye bir havuz yapılması gerektiğini düşünüyoruz" dediler.

Şine, Hakkâri ile Şırnak il sınırları arasında bulunan Kato Dağı'nın yüksek kesimlerindeki vadilerden akarak Zap Suyu ile birleşen ve yaz aylarında da kurumayan küçük bir dere.

4-234.jpg

3-469.jpg

5-134.jpg

6-085.jpg

2-714.jpg

1-20150630103124.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.