Hakkarili Dağcılar İran'da zirve yaptı

Hakkarili Dağcılar İran'da zirve yaptı

Uluslararası Dağcılık Federasyonu (UIAA) ve İran Dağcılık Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği İran Sabalan Dağı tırmanışı gerçekleşti. 9 ülkeden dağcıların katıldığı tırmanışta Türkiye’yi Hakkarili dağcılar temsil etti.

HAKKARİ - 23 Ağustos tarihinde İran’ın  Ardelan Eyaletindeki Meshginshahr kentinde bulunan ve Orta Asya’nın en yüksek dağları olan 5 bin 672 rakımlı Demavend  ve 4 bin 827 rakımlı Sabalan Dağı tırmanışı yapıldı.

Almanya, Yeni Zelanda, Hindistan, Afganistan, Pakistan Hollanda, Azerbaycan, Güney Afrika, Ermenistan ve İran temsilcileri ile İran’dan çok sayıda sporcunun katıldığı tırmanışta Türkiye’yi Hakkarili dağcılar temsil etti.

Tırmanışa, Hakkarili Ceza Uzmanı, Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Fotoğraf Sanatçısı  Avukat Turgut Besi, Hakkari Üniversitesi’nden Prof Dr Mehmet Nuri Bodur, Mali Müşavir Ahmet Ertuş ve Fotoğraf Sanatçısı Haci Tansu ile İzmirli Dağcı Aygül Kaplan Seren katıldı.

İran için kutsal kabul edilen Sabalan Dağı’nda yılda sadece bir hafta tırmanışa izin verilmektedir.

Hakkarili dağcılar, Zerdüşt inancında Vahiy indirilen yer olarak bilinen Sabalan Dağı tırmanışı öncesinde Hakimiye ve Hüseyinniye kamplarında kaldı.

Zorlu tırmanışın ardından zirveye ulaşan Hakkarili Dağcılar, Uluslararası Dağcılık Belgelerini alarak geri döndü. 

d1-036.jpg

d2-030.jpg

d3-015.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.