Hakkari'den zamlı elektrik faturalarına tepki

Hakkari'den zamlı elektrik faturalarına tepki

Artan elektrik faturalarına karşı İHD, ÖHD, KESK, TMMOB Hakkari Temsilcilikleri ve Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından ortak basın açıklaması yapıldı.

İHD, ÖHD, KESK, TMMOB Hakkari Temsilcilikleri ve Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, son zamanlarda vatandaşa yansıyan yüksek elektrik faturalarına karşı ortak bir basın açıklaması yapıldı. 

İHD Hakkari Şubesinde yapılan ortak basın metnini İHD Hakkari Şubesi Başkanı Yusuf Çobanoğlu okudu. 

Çobanoğlu son derece ciddi ve dramatik bir durum ile karşı karşıya olduklarını belirterek, Hakkâri ve ilçelerinde bu ay kesilen elektrik faturalarının geçmiş aylarla kıyaslandığında neredeyse on kata kadar çıkan bir artışla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Örnek veren Çobanoğlu bazı köylerde hane başına, sadece bir ay için, 15 bin TL elektrik faturası kesildiğini belirterek, "Yine Yüksekova’da bulunan İran Pasajı’nda bugüne kadar en fazla 300 TL fatura kesilen esnaflara bu ay 9000 TL’den fazla fatura kesilmiştir. Benzer bir şekilde, bir meslek odasının koridorunda, aydınlatma dışında işlevi olmayan bir alan için 11 bin TL’den fazla meblağ içeren bir fatura kesilmiştir. Örnekleri çoğaltmak elbette ki mümkün. Fakat bu örnekler dahi, VEDAŞ’ın ve ilgili bakanlığın kentimizde neden olduğu hak mahrumiyetini göstermesi açısından kafi derecededir" dedi. 

'Bir bütün olarak kentimizin zararına olan bu mesele hakkında sizleri duyarlılığa davet ediyoruz'

Kesilen faturaların tümünün hukuksuz olduğunun altını çizen Çobanoğlu şöyle devam etti: 

"Geçtiğimiz aylar içerisinde, kayyum yönetiminde bulunan Van Büyükşehir Belediyesi, aynı bu şekilde normal kullanımın çok fazla üstünde kestiği su faturalarını ödeyemeyen halkı icraya vermek için 30’dan fazla avukat alımı yapmıştı. Sonrasında ise kışın ortasında yüzlerce kişi susuz bırakılmıştı. Benzer bir süreci Hakkâri’de de hayata geçirmek istedikleri açıktır.

Bütün kurum, kuruluş, meslek odası ve siyasi partilere açık çağrımızdır; Hukuk alanında hiçbir şekilde karşılığı olmayan, halkımızın hakkını ayaklar altına alan, esnaflarımızı kepenk kapatma noktasına getiren ve bir bütün olarak kentimizin zararına olan bu mesele hakkında sizleri duyarlılığa davet ediyoruz. Emin olun ki; elektrik faturaları üzerinden halkımızı küçük düşürmeye, onları maddi ve manevi baskı altına almaya çalışan bu politikanın Redbull yöneticisinin kentimize yönelik gerçekleştirdiği ırkçı saldırıdan aşağı kalır bir yanı yoktur. Hatta daha ileri düzeyde hakaretler içermektedir.

Kimse unutmamalıdır ki; bu, aynı zamanda Redbull yöneticisinin ırkçı refleksleri sonrasında canhıraş bir şekilde Hakkâri savunuculuğu yapan her kesim için tepki gösterilmesi gereken bir durumdur! Aksi takdirde bu durum; Hakkâri’ye ve halkımıza yıllardır elektrik faturaları üzerinden yöneltilen ırkçı ve şoven iftiralar karşısından sessiz kalmak anlamı taşıyacaktır. Kitlesel bir hak gaspına dönüşen elektrik faturalarına ilişkin; yerel ve ulusal medyayı, dernekleri, kişileri ve siyasileri harekete geçmeye çağırıyoruz

Son olarak; açıklamada yer alan tüm STK’lar olarak, bu konuda şikâyeti olan veya kendilerine kesilen faturalar konusunda hukuki süreç başlatmak isteyen herkesi imzacı derneklere başvurmaya ve hakkını aramaya davet ediyoruz."

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum