Hakkari'deki STK'lardan aşı için çağrı

Hakkari'deki STK'lardan aşı için çağrı

İHD Hakkari Şubesi, KESK, ÖHD, DİSK, TMMOB ile Gençlik ve Engelliler Derneği aşı duyarlılığına ilişkin basın açıklaması yaptı.

İHD Hakkari Şubesi, KESK, ÖHD, DİSK, TMMOB ile Engelliler Derneği Covi-19 ile mücadelede başarı için aşı yapılması gerektiği çağrısı belirtildi.

KESK' toplantı salonunda STK'lar adına yapılan açıklama SES Hakkari Şube Başkanı Remzi Özer tarafından okundu.

'Sağlık hakkı, yaşam hakkı, halk sağlığı için bilimsel doğrular neyse, onu çekinmeden her zaman, her koşulda ifade ettik' diyen Özer, toplum sağlığı için bilime ve bilim insanlarına güvendiklerini söyledi. 

Covid-19 ile mücadelenin en önemli aracın aşı olduğunsa dikkat çeken Özer, "Türkiye'de salgınla baş edebilmek için hesaplanan kritik eşik nüfusun en az yüzde 85'inin aşılanmasıdır. Yani Türkiye için en az 75 milyon kişinin çift doz aşılanmış olması gerekmektedir. Toplumun ve sağlık emekçilerinin bizlere verdiği sorumluluk gereğince aşı konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Aşağıda ismi belirtilen kurumlar olarak ilimizde tüm halkımıza çağrımızdır. Biz aşıya güveniyoruz siz de güvenin’’ Tedirgin olma aşı ol!’’, “Du dil nebe aşi bibe!” diyoruz. Kulaktan duyma bilgilerle değil bilimin ve bilim insanlarının bize öngördüğü doğrularla hareket ederek aşı olmayan herkesin bir an önce aşılarını yapmaya çağırıyoruz. Aşı olmak bizi ve sevdiklerimizi korumanın en güvenli, en etkili ve en az maliyetli yoludur! Yaşamak ve yaşatmak istiyorsan tedirgin olma aşı ol, du dil nebe aşi bibe"

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.