Hakkari'de yoğun kar yağışı var: 122 köy yolu ve 449 mezra yolu kapandı

Hakkari'de yoğun kar yağışı var: 122 köy yolu ve 449 mezra yolu kapandı

Hakkari'de yoğun kar yağışı nedeniyle 57 köy ile 177 mezraya elektirik verilemiyor, 122 köy yolu, 449 mezra yolu kapalı. Hakkari Valiliği tarafından kriz masası oluşturuldu.

Hakkari il merkezi ve ilçelerinde dün gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle toplam 122 köy ile 449 mezra yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Elektrik verilemiyor

Yoğun kar yağışı ilde hayatı adeta felç etti. Kar yağışı aralıksız devam ediyor. 122 köy yolu kapanırken 57 köy ile 177 mezraya elektirik verilemiyor.

Kriz masası oluşturuldu

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle valilikte kriz masası kurduklarını belirtti.

Vali Nasuhbeyoğlu: "Çalışmalar güçlükle yürütülüyor."

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, il ve ilçelerde 122 köy yolunun ulaşıma kapandığını, 57 köy ile 177 mezraya ise elektrik verilemediğini söyledi. Elektrik verilmesi için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Nasuhbeyoğlu, kar yağışının salı gününe kadar devam edeceğini ifade etti. Vali Nasuhbeyoğlu, "Köy Hizmetleri ve Karayolları ekipleri karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Ancak yağışların etkisini sürdürmesi nedeniyle çalışmalar güçlükle yürütülüyor. Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü'nün başkanlığında karla mücadele komisyonu kurarak valilikte bir kriz masası kurduk" dedi.

360 öğrenci saatlerce aç kaldı

Hakkari merkezde yoğun kar yağışı nedeniyle yolları ulaşıma kapanan Süleyman Demirel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) okuyan 360 öğrenciye Köye Yönelik Hizmet Birim Amirliği ekipleri tarafından ekmek götürüldü.

Hakkari'de yolları kapalı olduğu için aç kalan öğrenciler için seferber olan ekipler, kapanan Bağlar Mahallesi'nin yolunu ulaşıma açarak okula 750 ekmek ulaştırdı. Hakkari İl Özel İdare Genel Sekreterliği'ne bağlı Köye Yönelik Hizmet Birim Amirliği ekipleri şehirden 4 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlar Mahallesi'ndeki okulun yolunu iş makinaları ile yeniden ulaşıma açarak aç kalan öğrencilere ekmek ulaştırmak için büyük çaba sarf etti.

Ekipler bir greder ve bir kepçeyle yaptıkları yaklaşık 1 saatlik karla mücadele çalışmasından sonra kapalı bulunan okul yolunu ulaşıma açarak öğrencilere ekmek götürdü.

Yolların açılmasıyla birlikte okullarına getirilen ekmekleri gören öğrenciler sınıfın pencerelerinden dışarı bakarak sevinçlerini bağırarak dile getirdi.

Öğrenciler kendilerine getirilen ekmek sepetlerini hemen içeri taşıdı. Ekmek sepetlerinin yemekhaneye taşınmasıyla birlikte öğrenciler hiç vakit kaybetmeden görevliler tarafından aldıkları öğle yemeklerini yiyerek açlıklarını giderdi.

Yoğun kar yağış nedeniyle ekmeksiz kaldıkları için öğle yemeği yiyemediklerini belirten öğrenciler, okul yollarını ulaşıma açarak kendilerine ekmek getiren Köye Yönelik Hizmet Birim Amirliği ekiplerine teşekkür etti. Yolların kapalı olması nedeniyle okula ekmek göteremediklerini belirten Haşim Ekmek Fırını çalışanı Abdulselam Dalga ise, "Yollar kapalı olduğu için öğrencilere ekmek götüremedik. Karla mücadele ekiplerinin mahalle yolunu açmasıyla birlikte öğrencilere ekmek götürmeye çalışıyoruz" dedi.

Yolun açılmasıyla birlikte mahallede ulaşım sağlanmaya başlandı.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.