Hakkari'de yağış 130 köy ile 377 mezra yolunu kapattı

Hakkari'de yağış 130 köy ile 377 mezra yolunu kapattı

Hakkari'de dün akşam saatlerinden itibaren başlayan ve etkisini sürdüren yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Kar yağışı ile birlikte şehir içi ve şehirler arası ulaşım güçlükle sağlanırken, cadde ve sokaklardaki seyyar satıcılar ise naylondan kurdukları çadırlar altında satış yapmaya çalıştılar.

Adeta kardan adama dönüşen vatandaşlar, çarşıda yürümekte güçlük çekerken, İl Özel İdaresi yetkilileri ise kar yağışının böyle devam etmesi halinde il genelinde bulunan 130 köy ile bu köylere bağlı 377 mezra yolunun yeniden ulaşıma kapanacağı belirtti.

İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de kar yağışı nedeniyle sürücülere mecbur olmadıkça trafiğe çıkmamalarını konusunda uyarılarda bulundu.

Dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışının 2 gün boyunca belirli aralıklarla devam edeceğini belirten Hakkari Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri de, il merkezinde kar kalınlığının 65 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 1 metreyi bulduğunu belirttiler. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.