Hakkari'de öğretmen açığı vekillerle kapatıldı

Hakkari'de öğretmen açığı vekillerle kapatıldı

Hakkari'deki ilköğretim okullarında oluşan öğretmen açığının ek ders karşılığı alınacak yüksek okul mezunlarıyla kapatılacağı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü A. Hekim Turgut, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2005-2006 eğitim ve öğretim yılında Hakkari'ye atanan 474 sözleşmeli öğretmenden 300 tanesinin gelerek göreve başladığını, geriye kalan 174 öğretmenin ise 30 Eylül tarihine kadar gelmesini beklediklerini ifade etti. Turgut, il ve ilçe merkezlerimizde bulunan bütün okulların eğitim ve öğretime açık olduğunu, ancak il genelinde bazı köy okullarda öğretmen sıkıntısı olduğunu belirterek, "Köylerimizdeki öğretmen açığını kapatmak için yüksek okul mezunlarını işe alarak, bu açıkları kapatmayı düşünüyoruz. Ek ders karşılığında çalışacak yüksek okul mezunlarımız için dün açılan başvurulara şimdiye kadar 150 kişi müracaatta bulunmuş. Yüksek okul mezunlarımız 30 Eylül tarihine kadar müdürlüğümüze gelerek başvuruda bulunabilirler. Bu tarihe kadar bakanlık tarafından ilimize atanan ve halen gelmeyen öğretmenlere göre atama yapacağız. Öncelik 4 yıllık yüksek okul mezunları olacaktır. Bakanlık tarafından atanan öğretmenlerimizin gelmesi halinde ise yüksek okul mezunlarını almayacağız. Şu anda kesin olarak kaç öğretmen ihtiyacımız olduğunu konusunda elimizde net bir bilgi yok. Ancak gelmeyen sözleşmeli öğretmenlerimizin yerine köy okullarımızdaki öğretmen açıklarını yüksek okul mezunlarıyla kapatmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.