Hakkari'de Emek simit sarayı hizmete açıldı

Hakkari'de Emek simit sarayı hizmete açıldı

Hakkari'de 10 kişinin istihdam edildiği her kesime hitap eden ve modern çalışan yeni bir iş yeri açıldı.

Hakkari ve ilçelerinde son zamanlarda açılan iş yerleri artıyor. Son olarak açılan Emek simit sarayı da bulardan bir tanesi.

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Besi İş Hanında 'Emek Simit Sarayı' açıldı. Açılışı Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkan Yardımcıları İsa Bor-Cemil Akış,Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) İl Başkanı Osman Kızılban, iş yeri sahibi Fevzi İrdem birlikte yaptılar.

Her çeşit simit, pasta ve tatlı çeşitlerinin yer aldığı 50 kişilik iş yerinde yaklaşık 10 işsiz genç ise istihdam ediliyor.

Hakkari Buzul dağları, yaylaları, hayvancılık bölgeleri ile 4 mevsimin bir arada yaşandığı Berçelan Yaylası fotoğrafları ile donatılan işyerinin yaklaşık 80 bin YTL'ye mal olduğu bildirildi.

Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan, hizmete giren iş yerinin mutfak kısmını dolaşarak hijyenik bakımından oldukça lüks olduğunu belirterek, böyle bir işyerini açan ve 10 kişiye iş imkanı sağlayan iş yeri sahibi esnaf Fevzi İrdem'e teşekkür etti.

Bu tür işyerlerinin çoğalması halinde az da olsa işsizliğin önüne geçileceğini belirten Pehlivan, "Kente gelen öğretmen ve doktor ile kamu çalışanlarının bu tür yerlere ihtiyacı vardır. Bu iş yeri doğal güzellikleriyle de ilin tanıtımına katkı sağlamaktadır" dedi.

Fevzi İrdem ise, bütün imkanlarını kullanarak Hakkari'ye yakışır bir iş yeri hizmete geçirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

İrdem "Bu iş yerinde her türlü hijyenik düşünülmüştür. İlin güzellikleri ile süslenen işyerimizde her türlü içecek ve tatlı çeşitleri yer almaktadır. Bütün iş adamlarından isteğim, Hakkari'ye yatırım yapmaları ve ilin kalkınmasına katkıda bulunmalarıdır. Ben burada eğer birkaç işçi çalıştırmışsam başkaları da bu tür işyerleri açarak işsizliğe bir nebze de olsa katkıda bulunabilirler" dedi.

Açılışın ardında iş yerini ziyaret eden onlarca davetliye tatlı çeşitleri ikram edildi.

Fotoğraf-Feyzullah Taş

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum