Hakkari'de eğitime 'atama' rotarı!

Hakkari'de eğitime 'atama' rotarı!

Yeni eğitim öğretim sezonunun açılması 2. Haftasını bulurken, Hakkari’de eğitim 1 haftalık boykotun ardından bu kez de öğretmen ‘atanma(ma)sına’ takıldı.

HAKKARİ - Türkiye’de yaklaşık 17 milyon öğrenci 2 haftadır 2013 – 2014 eğitim öğretim sezonu için ders başı yaparken, Hakkari’de binlerce öğrenci için hala ders zili çalmadı.  Bin 900 öğretmen açığının bulunduğu kent genelinde öğretmen açığının bir kısmını ücretli öğretmenler ile giderme hesabı yapan il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri 2 haftadır öğretmen atamasını yapamayınca bir çok okulda öğrenciler iki haftadır ders başı yapamadı.

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü okulların açılmasına bir hafta kala ücretli öğretmen olarak çalışmak isteyen öretmen adaylarına kurumun internet sitesi üzerinden başvuru yapmalarını istedi. Ücretli öğretmen olarak çalışmak isteyen yaklaşık 820 kişinin başvurusu kabul edilirken, 2 hafta sonunda Hakkari merkez için 157 kişinin görevlendirmesi yapılabildi.

Oysa Hakkari merkez ve bağlı köylerindeki okullarda ihtiyaç duyulan ücretli öğretmen sayısının yaklaşık 360 olduğu belirtiliyor.

ogrt.jpg

İddiaya göre ek ders karşılığı görevlendirilecek öğretmenlerin listeleri yetkililerin talebi doğrultusunda emniyet müdürlüğünün onayı alındıktan sonra hazırlandı. İsmi listede çıkmayan bazı öğretmen adayları öğretmen atamasının yapılamamasının ‘güvenlik soruşturması’ nedeniyle il emniyet müdürlüğüne takıldığını iddia ederken, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ise iddiaları yalanladı.

İsmini vermek istemeyen bazı öğretmen adayları fakülte mezunu oldukları halde boşta kaldıklarını Matematik, Türkçe gibi önemli branşlara yüksekokul mezunlarının atandığını bu atamlar sırasında yetkililerin partizanca davrandığını ifade ettiler.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran da öğretmen alımında dikkat ettikleri en önemli hususun başta sınıf öğretmenleri ve eğitim fakültesi mezunları olmak üzere formasyon almış ve almamış fen edebiyat fakülteleri mezunları olduğunu savundu. Kurtaran, KPSS şartı da aradıklarını sözlerine ekledi. 

Öğretmenlerin 'atanma(ma)sı' sorunun ise tam olarak nezaman çözüleceği belirsizliğini korurken, eğitimde pazartesi günü 3. haftaya girilecek.  

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum