Hakkari'de Bireysel Sulama Makine Ekipman Alımının Desteklenmesi başvuruları

Hakkari'de Bireysel Sulama Makine Ekipman Alımının Desteklenmesi başvuruları

Hakkari'de "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" kapsamında, "Bireysel Sulama Makine Ekipman Alımının Desteklenmesi" proje başvuruları başladı.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" kapsamında Hakkari ve ilçelerinde "Bireysel Sulama Makine Ekipman Alımının Desteklenmesi" proje başvuruları başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, söz konusu program kapsamındaki proje başvurularının 30 Ağustos'a kadar yapılabileceği belirtildi.

Programdan yararlanmak isteyen çiftçilerin kayıt belgesiyle İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurmaları gerektiği ifade edilen açıklamada, şunlara yer verildi:

İl Müdürülğü açıklamasında, "Tarla içi damla sulama sistemi kurulması, tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması, tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, lineer sistem yağmurlama sulama makinesi alınması, center pivot sistem yağmurlama makinesi alınması, tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması, güneş enerjili sulama sistemleri kurulması, trafo uyarı sistemleri kurulması, ön ödemeli kartlı su sayaçları alınması, manuel çalışan basınçlı sulama tesislerinin otomasyona dönüştürülmesi konusunda projeler kabul edilecektir. Proje başvurularının hibeye esas yatırım tutarının, gerçek kişiler için mal başına 50 bin lira, tüzel kişiler için mal başına 100 bin, Sulama kooperatifleri ile Köylere Hizmet Götürme Birlikleri için 200 bin liranın yüzde 50'si hibe olarak verilecektir. Başvuru sahipleri belirtilen yatırım konularından sadece birine başvurabileceklerdir. Program kapsamında daha önce hibe desteğinden yararlananlar bu tebliğ kapsamında, aynı yatırım konusunda başvuru yapamazlar."bilgilerine yer verildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.