Hakkari YGS'de neden hep sonuncu?

Hakkari YGS'de neden hep sonuncu?

Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari'nin Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) son sırada yer alması ile ilgili olarak, yaptığı açıklamada Hakkari’de yaşanan olaylara dikkat çekti.

YÜKSEKOVA HABER (ÖZEL)

Hakkari’nin eğitimdeki başarısızlığı bugün açıklanan YGS sonuçlarında bir kez daha ortaya çıktı. Sonunculuğun sebeplerini Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari İl Milli eğitim Müdürü Ömer Bulut ve Hakkari EĞİTİM-SEN Şube Sekreteri Tarık Arslan’a sorduk. Vali Türker başarısızlığı Hakkari’de meydana gelen toplumsal olaylara bağlarken, İl Milli Eğitim Müdürü başarısızlığın temelinde birçok faktör olduğunu ifade etti. EĞİTİM-SEN Şube Sekreteri Tarık Arslan ise Hakkari’nin stajyerlik merkezi haline geldiğini belirterek Hakkari Valisi’nin açıklamalarına tepki gösterdi.

Hakkâri’nin YGS’de Türkiye sonuncusu olmasıyla ilgili açıklama yapan Vali Muammer Türker, “İlimizde yaşanan toplumsal olaylar ve kepenk kapatmalar öğrencilerimizin başarısını olumsuz yönde etkiledi.”dedi.

OLAYLAR VE KEPENK KAPATMALAR BAŞARIYI ETKİLİYOR

Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari'nin Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) son sırada yer alması ile ilgili olarak, yaptığı açıklamada Hakkari’de yaşanan olaylara dikkat çekerek, “Eğitim sadece okul ve öğretmenden ibaret değildir. Eğitimi etkileyen birçok faktör vardır. İlimizde yaşanan toplumsal olaylar ve kepenk kapatmalar öğrencilerimizin başarısı üzerinde olumsuz etkiler yapmıştır. Bu olaylardan dolayı öğrencilerimiz batı öğrencilerinden bir buçuk ay geride kalmış, müfredatı yetiştirememiştir. Öğretmenlerimizde huzurun olmadığı Hakkâri’den ayrılmak eğilimindedirler. Çünkü huzurun olmadığı yerlerde öğretmenler de kalmak istemezler.”dedi.

ÖĞRETMENLERİ HAKKARİ’DE TUTAMIYORUZ

Türker, öğretmenlerin Hakkâri’nin sınavda Türkiye sonuncusu olmasının büyük bir talihsizlik olduğunu belirterek, “Biz eğitimde mecburi hizmet standardını oturtamadık. Bir şekilde yolunu bulan öğretmenler 1- 2 yıl içinde Hakkâri’den ayrılmaktadır. Oysa polislikte mecburi hizmet vardır. Yaşam koşullarını beğenmeyen öğretmenler bir yolunu bulup Hakkari’den ayrılmaktadırlar. Hakkâri’nin öğretmen açığını çözmek için Milli Eğitim bakanlığı ile sürekli temas halindeyiz.”dedi.

1500 ÖĞRENCİYİ ÜCRETSİZ OLARAK DERSHANELERE YAZDIRDIK

Hakkari’nin eğitim seviyesini yükseltmek için çalışma yürüttüklerini anlatan Türker, ''Biz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) katkılarıyla 1500 öğrenciyi, ücretsiz olarak dershanelere yerleştirdik'' diye konuştu.

ÖĞRENCİ BAZINDA DEĞİL BİR BÜTÜN OLARAK DEĞERLENDİRİLMELİ

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut da Hakkari'nin YGS'de son sıralarda yer almasının arzu edilen bir durum olmadığını ifade ederek, bu durumun öğrenci bazında değil, bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
Kentte zaman zaman yaşanan olumsuz olaylar sırasında dershanelerde eğitim verilemediğini, bunun da başarıyı etkilediğini anlatan Bulut, Hakkari'nin her yıl sınavlarda son sıralarda yer almasının üzüntü verici bir durum olduğunu söyledi.

HAKKARİ STAJ MERKEZİ HALİNE GELDİ

Eğitim-Sen Hakkari Şube Sekreteri Tarık Arslan ise Hakkari’nin sonuncu olmasının şaşırtıcı olmadığını vurgulayarak, “Hakkari yıllardır sınavlarda sonuncu sıralarda yer alıyor. Eğitim ortamının düzelmesi için hiçbir çalışma yapılmadı. Hakkari stajyer öğretmenler için staj merkezi haline gelmiş bir ildir. Yeni atanan öğretmenler stajyerlerlikleri kalkar kalkmaz Hakkari’den ayrılıyor. Bu durum ortadayken öğrencilerimizin başarılı olması beklemez.”şeklinde konuştu.

‘OHAL DÖNEMİNDE BAŞARI DAHA FAZLAYDI’

Hakkari Valisi’nin açıklamalarına da değinen Arslan, “OHAL döneminde de Hakkari’de huzursuzluk vardı ama o dönemde Hakkari’nin başarısı daha yüksekti. O dönemin siyasetçileri ve yetkilileri her şeye rağmen eğitim için çabalarını sürdürürken şimdiki yetkililerin başarısızlığı toplusal olaylara ve kepenk kapatma eylemlerine bağlamaları kabul edilemez. Herkes sorumluluğunun gereğini yerine getirmelidir.”dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.