Hakkari Valisi, öğretmen açığının vekil öğretmenlerle kapatıldığını söyledi

Hakkari Valisi, öğretmen açığının vekil öğretmenlerle kapatıldığını söyledi

Vali Erdoğan Gürbüz, ilköğretim okullarındaki öğretmen açıklarını vekil öğretmenlerle kapatmaya çalıştıklarını belirtti.

İlde yaşanan öğretmen açığını kapatmak için 800 vekil öğretmeni merkez, ilçe, köy ve mezralardaki ilköğretim okullarına görevlendirdiklerini belirten Vali Gürbüz, 2004 yılında eş durumundan 322 öğretmenin ilden ayrıldığını söyledi. Ayrılan öğretmenlere karşılık Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yöreye 300 öğretmenin atandığını ifade eden Vali Gürbüz, "Yaşanan öğretmen açığı en çok gençlerimize yaradı. Şuanda il genelinde 800 vekil öğretmen görev yapıyor" dedi.

Hakkari Milli Eğitim İl Müdürlüğü yetkilileri ise, 2004 yılında toplam 550 öğretmenin eş durumundan ilden ayrıldıklarını belirterek, "Bu yıl bize gönderilen öğretmen sayısı ise 300'dür. İhtiyaç duyulan öğretmen sayımız ise şuanda 750 kişidir. Ek ders ücreti karşılığında bu yıl okullardaki öğretmen açığını kapatmak için 800 meslek yüksek okulu ve fakülte mezunu gencimizi vekil öğretmen olarak göreve aldık. Yeni eğitim sezonunda öğretmen açıklarını iş bulamamış veya açıktaki meslek yüksek okulu ve fakülte mezunlarını ders başı ücret karşılığında çalıştırarak öğretmen açıklarını kapattık" şeklinde konuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.